Суд виніс вирок посадовцеві, який у Шепетівці збив двох жінок

Суд виніс вирок посадовцеві, який у Шепетівці збив двох жінок
Фото ілюстративне
  • Водієві дали два роки  умовно.

  • При призначенні покарання суд врахував, що обвинувачений – особа з інвалідністю, раніше не судимий, має сім’ю й на утриманні двох малолітніх дітей.

Два роки умовно отримав 41-літній водій, який збив двох жінок на пішохідному переході в Шепетівці. Крім того, згідно з вироком, за кермо шепетівчанин не зможе сісти найближчі три роки.

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько п’ятої вечора 17 листопада 2020-го на вул. Островського. Під колесами «КІА Ohtima» опинилися двоє жінок, що рухалися нерегульованим пішохідним переходом. У однієї з них медики діагностували множинні закриті переломи кісток таза, в іншої – закриту черепно-мозкову травму.

За кермом автомобіля був посадовець структурного підрозділу філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області. Сам водій залишив автівку посеред дороги і втік. Згодом особисто звернувся до поліції, де його й  затримали за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілій тяжке тілесне ушкодження). Справу направили на розгляду суду. 

Відео дня

До слова, санкція статті передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Під час судового розгляду справи, зазначають в апеляційному суді,  водій свою вину у вчиненні ДТП визнав. Пояснив, що жінок на переході не побачив, позаяк на вулиці вже були сутінки й до того ж його засліпив зустрічний автомобіль. Запевнив, що відшкодував усі збитки постраждалим в аварії.

Вирок Шепетівського міськрайонного суду ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вадім Халаменда

    Санкція статті передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі але дали два роки умовно. Вища математика...
  • ЧитачЧитачів

    Хто б сумнівався. До речі, посадовці всі інваліди.

keyboard_arrow_up