Табу на алкоголь: Хмельницька міськрада може заборонити продаж спиртного біля шкіл

Табу на алкоголь: Хмельницька міськрада може заборонити продаж спиртного біля шкіл
Численні звернення закладів освіти міста наштовхнули міську владу не безпрецедентний крок – заборона продажу спиртних напоїв. І це стосуватиметься не лише магазинів, які розташовані біля шкіл. Якщо рішення підтримають депутати та громадськість, то алкоголь у Хмельницькому у День знань не зможе купити ніхто.

У 2015 році 1 вересня у Хмельницькому вирішили зробити днем тверезості. Та цьогоріч магазинам міста лише рекомендували не продавати алкоголь 1 вересня. Чимало закладів торгівлі не прислухалися до закликів міськради. Були й такі, що взагалі не чули про рекомендацію.

- До нас надійшло чимало листів від спортивних, загальноосвітніх шкіл та інших навчальних закладів Хмельницького. Саме тому ми вирішили запропонувати не просто рекомендувати не продавати алкогольні напої, а заборонити це робити 1 вересня, - повідомила «ВСІМ» начальник управління Валентина Москалюк.

Уже завтра, 10 вересня, відбудеться засідання виконавчого комітету міської ради. На ньому й розглянуть проект рішення, який уже висвітлили на своєму офіційному сайті. Окрім повної заборони продажу алкоголю 1 вересня, хочуть заборонити й торгівлю спиртним у крамницях, які знаходяться ближче 50 метрів від загальноосвітніх навчальних закладах та дитячих спортшкіл.

Відео дня

Спочатку проект рішення має підтримати виконавчий комітет. Після цього у місті мають провести громадські слухання. Після цього за нього мають проголосувати більшість депутатів міськради на черговій сесії. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ»

Читайте також: День знань у Хмельницькому пройшов без порушень 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    а до чого підприємці, які мають страдати щоб Костічка попіарився
  • Анонім

    що?
  • Anonymous

    И что небудут теперь школярів вмагазинах так закликати ??))



    Пивка для ривка, водочки для прямой походочки, фанта чтоб стоял как у мутанта, пивка для ривка пирожков без черешков, ,конячку  для стоячку )))
  • Анонім

    Правильно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up