«Дня тверезості» у Хмельницькому не було чи продавців забули проінформувати?


Хмельницька міська рада рекомендувала усім торгівельним закладам міста в День першого дзвоника не продавати алкогольні напої усім без виключення. Але про їхню рекомендацію в магазинах міста не знають ні продавці, ні власники. Про антиалкогольне рішення міськради не чули навіть у магазині одного із депутатів.

Нагадаємо, на останній сесії Хмельницької міської ради 37 депутатів проголосували за те,  щоб День знань в місті провести тверезо Щоправда, саме рішення має лише рекомендаційний характер. Заборонити продавати алкогольні напої міська рада не може, тому власникам магазинів та закладам громадського харчування вони можуть лише рекомендувати не здійснювати торгівлю в День знань. А от як вчинити вирішуватиме кожний заклад окремо. Але таку рекомендацію у центральних магазинах міста вперше почули від журналістів «ВСІМ». Спиртні напої продавали як і кожного дня.

Ми обійшли декілька магазинів Хмельницького та спробували купити алкоголь. Для експерименту наша журналістка Вікторія одягнула святковий одяг.

У супермаркеті «Вопак» журналісти «ВСІМ» намагались купити горілку. Продавчиня поцікавилась, чи не треба пакета, і «пробила» товар на касі. На питання про те, чому не вимагає документів у покупця, відповіла, що не встигла ще це зробити. Про рекомендацію міської ради нічого не чула.

Розводив руками і продавець в алкогольному відділі у магазині Олександра Кізляра, депутата міської ради. Продавець, як він сам зазначив, «без задньої мислі» продав алкоголь. Він навіть не запитав документів у покупця. Хлопець довірився власному досвіду та вирішив, що журналіст вже повнолітня. Ну що ж, тут він не помилився. Та здивувало інше. У магазині депутата ні слухом, ні духом не чули про рекомендацію міськради про те, щоб 1 вересня не продавати алкоголь. Про це він, як і адміністратор, вперше почув від нас.

Як виявилося, про рекомендацію міськради не знають в жодному магазині, куди завітали журналісти «ВСІМ». Деякі продавці були просто шоковані від того, що таке взагалі може бути. Думали, що міськрада рекомендувала не продавати алкоголь лише неповнолітнім. Напевне, вони забули, що подібне взагалі заборонено законом. І ніяких рекомендацій для цього не потрібно.

У магазині «Ірис», що знаходиться у центрі Хмельницького, неподалік зупинки, теж не знали про рекомендацію. Така ж ситуація була у магазині «Принцип», що знаходиться у тому ж будинку. Нам навіть допомагали обрати спиртне. Продавчиня магазину сказала, що документів не вимагає, бо бачить, коли людина повнолітня. За рекомендацію не продавати алкоголь їй нічого не казали.

Без жодного докору сумління вже з обіду продавали алкоголь і в магазині «Артеміда».

- Вперше чую, нам такого не казали. Працюємо як і кожного дня, дітям не продаємо. дорослим – будь-ласка, - сказала продавчиня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    це було "рекомендація" , "прохання", і аж ніяк не указ, тому винити у тому, що підприємці продавали спитні напої - немає кого. Винити тому, що продавали до 18 - років - так, але не тому, що продавали усім.

    Anonymous reply Анонім

    так продавців ніхто і не сварить. тут вина влади в тому, що не попередила про свою рекомендацію. просто прийняла і все.

    "нехай люди думають що ми хороші і щось типу робимо..."
  • Анонім

    Попіарилася міська рада і забула. За рішенням  иає слідкувати управління торгівлі.  Листівки роздати, підприємців зібрати.  Люди реально про це не знали.  Але в нас завжди все через сраку. Вони тільки дерибанити землі в місті можуть а толкового нічого прийняти не годгі. Гнати всіх в шию всіх на ато, копати рови, зажерлися  свині
  • Анонім

    Сьогодні в парку ім. Чекмана масові гуляння з розпиванням спиртних напоїв як молоддю повнолітньою так і школярами. В торгових точках "царя парку" та в Армяна спиртне без обмеження. Сам начальник парку ходив сьогодні "під шафе". Це преставник-намісник міської ради. То кого піар-рекомендації міської ради  мали стосуватися?

    Анонім reply Анонім

    Синяк ше той
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up