Територіальна оборона: для чого потрібна та як формується на Хмельниччині

Територіальна оборона: для чого потрібна та як формується на Хмельниччині
Ілюстративне фото
  • Вести звичне життя та служити в армії водночас.

  • Так працюватиме територіальна оборона.

  • Як її формують на Хмельниччині?

На Хмельниччині триває формування підрозділів нового виду Збройних сил — Сил територіальної оборони. Для цього набирають добровольців, з якими підписують контракт. Служба у територіальній обороні має особливості, які відрізняють її від служби в інших видах військ. Пояснюємо деталі.

Сили територіальної оборони формуються у кожному регіоні України. Загалом налічується 25 бригад, тобто по одній в областях та Києві. Бригади об’єднують батальйони, які сформовані у кожному районі.

На Хмельниччині утворена 106 окрема бригада територіальної оборони, якій підпорядковані чотири батальйони — у Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Шепетівці та Старокостянтинові. Про це  під час брифінгу розповів голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Відео дня

Для мирного часу загальна чисельність територіальної оборони передбачена у 30 тисяч військових, для перехідного періоду — 130 тисяч. На першому етапі територіальну оборону формують у чисельності мирного часу. «Кістяк» складають люди з військовим досвідом. Вони відбиратимуть добровольців для служби та навчатимуть їх.

Служити у резерві зможуть громадян України віком від 18 до 60 років, які придатні для цього за станом здоров’я. Виключення становлять українці, які:

Служба у територіальній обороні України є добровільною. Військовослужбовці повинні пройти відбір та укласти контракт. Звертатися потрібно до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. У Хмельницькому він розташований на Героїв Майдану, 64.

Більшість військових територіальної оборони служитимуть у резерві. Це означає, що вони вестимуть звичне життя, але періодично проходитимуть короткострокові навчання. При цьому за ними зберігатиметься заробіток на основному робочому місці.

За кожним із резервістів буде закріплена зброя, яка видаватиметься у випадку надзвичайних ситуацій або навчання. Також для виконання завдань територіальної оборони можна буде використовувати особисту мисливську зброю. Що ж це за завдання?

Підрозділи територіальної оборони можуть бути залучені для:

Таким чином участь у бойових діях не є основним завданням територіальної оборони. Переміщення підрозділів за території, де вони сформовані, не передбачається.

Військові територіальної оборони отримуватимуть зарплату та матимуть право на безкоштовне обслуговування у військово-медичних закладах охорони здоров’я. Також, нагадаємо, за ними зберігатиметься середній заробіток за основним місцем роботи на час виконання завдань територіальної оборони.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

  • Михайло Шевчук

    Все правільно робиться!!! Я б зараз велику увагу звернув би на війська В    Д  В  Росіі  Так як я в них служив! Це велика сила особливо в ночі з перекидкою в наш тил  пару тисяч російських десантників!Будьте дуже пильні! І поможе нам Бог. Слава Украіні!!!
  • Валентина Парандій

    Добрий день. Я звернулась до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що розташований на Героїв Майдану, 64. і вони сказали, що цим не займаються. направили у ВПУ №7, що на Гречанах, але номера телефону не дали, бо не знають( тому відкорегуйте статтю
  • IGOR

    И что, много фейсбук-патриотов записалось?)

keyboard_arrow_up