Термін дії закордонного паспорта можна продовжити на 5 років: як це зробити

Термін дії закордонного паспорта можна продовжити на 5 років: як це зробити
Фото з відкритих джерел
  • Читайте, кому, коли та заяву якого зразка слід подати.

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Відтепер вклеїти фотокартки дітей до закордонного паспорта батьків або продовжити закордонний паспорт, інформують в МВС України, можливо:

  • якщо у територіальних органів/підрозділів міграційної служби, посольств або консульських установ відсутня технічна можливість оформити новий закордонний паспорт.
  • у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов’язаною з нагальною потребою в лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав за кордоном.

«Строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на п’ять років з дати подання заяви про продовження строку. У разі подання заяви про продовження строку до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон строк його дії продовжується на п’ять років з дати, що настає за датою закінчення строку його дії», - йдеться в постанові Кабміну від 18 жовтня № 1185.

Відео дня

Як, коли і куди подавати заяву

  • Заяву можна подати до закінчення строку дії паспорта, але не раніше ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон.
  • Заява про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії подається до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, посольства або консульської установи України, за місцем звернення.
  • Заява про продовження строку подається особою, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, особисто.
  • Для продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині, яка на час подання заяви не досягла 16 років, заява подається її законним представником.
  • Для продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон дитині віком від 16 до 18 років заява про продовження строку подається особою, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон, або її законним представником.
  • Внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії здійснюється безоплатно в день звернення.

Читайте також:

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up