Хмельниччина в лідерах за кількістю оформлених ID-карток

Хмельниччина в лідерах за кількістю оформлених ID-карток
Інфографіка Державної міграційної служби України. Фото - ілюстративне
  • Кількість оформленних документів зросла в рази, в порівнянні з 2021-им. 

На Хмельниччині зріс попит на оформлення ID-карток після початку широкомасштабної російсько-української війни. Більше того –  область єдина в Україні, де їхня кількість зросла в порівнянні з 2021-им.

До того ж, згідно з даними Державної міграційної служби України, за цей період в області майже вдвічі зросла і кількість оформлених закордонних паспортів.

Так, від 25 лютого по 13 вересня на Хмельниччині видали 26 970 ID-карток. Це на 1,67% більше, ніж за аналогічний період 2021-го, коли було оформлено всього 26 527 карток.

Відео дня

За цей же період на 92,81% зросла кількість оформлених в області закордонних паспортів – 66 968. Торік цей показник становив 34 733.

«Зростання попиту у певних регіонах зумовлене унеможливленням оформлення документів в територіальних підрозділах ДМС, які знаходяться на окупованих територіях або в зоні ведення бойових дій. Крім того, значній кількості наших громадян потрібно відновити документи через їхню втрату або полишення на тимчасово окупованій території», – пояснили у міграційній службі.

Додамо, що впродовж поточного року (порівняно з аналогічним періодом 2021-го) по всій Україні оформлено:

  • ID-карток на 37% менше;
  • паспортів громадянина України для виїзду за кордон на 40% більше.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up