ТОП-10 фільмів про Другу світову війну

ТОП-10 фільмів про Другу світову війну
Фото ілюстративне
  • Про жахи Другої світової війни зняли не одну сотню фільмів. Це картини про подвиги, героїзм та долі людей того періоду.
  • Пропонуємо добірку стрічок, які розповідають про ті події.

 

Видання "Радіо Свобода" підібрало список найбільш яскравих стрічок українського виробництва про Другу світову:

"Хайтарма"

Художній фільм українського режисера Ахтема Сейтаблаєва, 2013 року. Фільм розповідає про депортації кримських татар 1944 року.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

"Далекий постріл"

Художня стрічка Валерія Шалиги, 2005 року.

"1377 – спалені заживо"

Документальний фільм Івана Кравчишина, знятий у 2009 році. "1377 – це кількість сіл, які були спалені під час нацистської окупації території України".

"Війна. Український рахунок"

Документальний фільм режисера Сергія Буковського, знятий у 2002 році. Стрічка має 9 частин та є однією із найбільш відомих в українській документалістиці.

Добірка фільмів від УНІАН:

Список Шиндлера

Драма про Оскара Шиндлера, члена нацистської партії. Під час Другої світової війни він врятував майже 1200 євреїв. За цей фільм режисер Стівен Спілберг отримав "Оскар".

Врятувати рядового Райана

Цей фільм Стівена Спілберга став культовим. Він розповідає про чотирьох братів, троє з яких загинули на війні. Щоб пом'якшити удар для їхньої матері, командування наказало розшукати четвертого брата і доставити його додому.  

Життя прекрасне

Фільм отримав Гран-прі Канського кінофестивалю, а також взяв кілька статуеток "Оскар" в різних номінаціях.

Під час Другої світової війни в Італії до концтабору були відправлені євреї, батько і його маленький син. Дружина, італійка, добровільно пішла слідом за ними. Дії розгортаються так, що батькові доводиться рятувати свого сина.

Підводний човен

Фільм розповідає про сьомий бойовий похід німецького підводного човна U-96 під час Другої світової війни.

Йди та дивись

У центрі сюжету білоруський хлопчик, який стає свідком жахів нацистської каральної акції, протягом двох днів перетворюючись з життєрадісного підлітка в сивого старого.

Летять журавлі

Фільм розповідає про життя Вероніки і Бориса, яких розлучила війна. Картина "Летять журавлі" отримала "Золоту пальмову гілку".

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Добрый Шолохов

    Какой то странный список. Вы бы туда ещё Гарри Поттера вписали
  • Добрый Шолохов

    Какой то странный список. Вы бы туда ещё Гарри Поттера вписали
  • ЧитачЧитачів

    А де фільми "В бій ідуть одні старики", "Діамантова рука"?

    Віталій Кондрацький reply ЧитачЧитачів

    До чого тут "Діамантова рука"?

    Читач58 reply Віталій Кондрацький

    там теж був постріл перед фразою "не виноватая я"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up