ТОП-5 «архітектурних ляпів» Хмельницького. Які будівлі не вписуються в картину міста

ТОП-5 «архітектурних ляпів» Хмельницького. Які будівлі не вписуються в картину міста

Новобудови у Хмельницькому ростуть мов гриби. Сучасні хмарочоси, різнокольорові будинки чи химерні споруди… Серед вдалих і ззовні привабливих вирізняються й кричущі будівлі. Журналісти «ВСІМ» дізналися в архітекторів про найбільш спірні будинки міста. 

Разом з архітекторами ми обрали 5 найбільш сумнівних чи неестетичних споруд Хмельницького, які є в центрі міста. В управлінні архітектури і містобудування пояснили, ці будинки не мають гармонії з середовищем, а подекуди виглядають «по-селянськи».
 

1.  «Либідь Плаза»

Зненацька! Скляна височезна будівля прямо у серці міста є «родзинкою» центру. Принаймні, так вважають хмельничани. Саме тут назначають ділові зустрічі, побачення, ходять відпочивати та затаритись.

Відео дня

Здавалося б, сучасна висотка вигідно прикрашає місто. Однак, на думку архітекторів, торговий центр не вписується у сформовану містобудівну  ситуацію. Простіше - не має гармонії з тим, що знаходиться поруч.

До слова, майданчик перед «Плазою» навіть мав прикрашати пам’ятник базарній сумці. Майже двометрова гранітна глиба, за словами скульптора, мала стати символом усіх місцевих «базарників».

2.  ЖК «Paradise» (Примакова 1/1)

Приваблива, на перший погляд, новобудова стоїть майже посеред набережної. Хтось обурюється, мовляв, новий будинок псує загальну картинку розташованого поруч парку Чекмана. Дехто навпаки захоплюється – виглядає солідно. Дійсно, квартири у новобудові сьогодні одні з найдорожчих у місті. Незважаючи на те, що будівництво споруди ще не завершили, її вже встигли наректи «несмаком».

- Це повинна бути архітектурна домінанта. Поки, знаходячись у такому привабливому середовищі, він не виглядає домінантою, - так пояснили в управлінні архітектури.

 3. ЖК "Барви" (Озерна)

Різнокольорові будинки на Озерній привертають увагу. Рожеві, зелені, жовті – вони помітні здалеку.  Почали зводити їх лише у 2013 році. Виглядають звичайно, жодних архітектурних «вибриків» не мають. Як кажуть фахівці, збудовані багатоповерхівки не дуже якісно.

- Якби не кольорова гама, за виглядом вони б схожі були на «совкову» архітектуру, - пояснив "ВСІМ" головний спеціаліст відділу генерального плану управління архітектури та містобудування Захар Пилипчук.

4. Житловий будинок (Зарічанська, 38)

Житловий будинок «заліпили» магазинами, супермаркетами і ломбардами. Прямісінько перед носом у мешканців будинку звели двоповерхову споруду, через яку з вікна нічого не видно. Хмельничани навіть подали до суду на підприємця-забудовника. Архітектори ж називають багатоповерхівку з прибудовою  - «шпаківнею».

5. «Октант», Подільська, 58

Скандали і балачки навколо цієї будівлі точаться вже не один рік. Будівництво тут розпочалось ще у 2004 році, хоча дозволу на це не було. Дозвіл на зведення хмарочоса таки дали, однак згодом знайшли багато порушень, допущених забудовником. Окрім цього, самі будівельні роботи розпочались на значно більшій площі.  Інший «Октант» знаходиться на Проскурівській. Архітектори кажуть, що обидві будівлі побудовані без врахування естетичних якостей і з порушенням будівельних норм.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Ну кто-то же давал разрешение на их постройку? Как можно построить, обойдя главное управление архитектуры? Все все пркрасно знают,что вы такое говорите. Что, никто об єтом не знает,что портится вид города или хотим(тят) как обычно денег заработать? Скоро у нас будут и 25 этажей,как в Киеве друг у друга на голове стоять. Почему-то же смогли в парке Чекмана построить 2-ве 5(6)-тиэтажки зеленые. Не бахнули 16-ку? Значит могут. Хотя,там грунтовые воды,может это помешало... А бамбуляс Парковой - ну прямо давит на голову. Когда-то писалось.что вдоль речки нельзя строить такие высотки. не будет ветра на реке, ведь когда-то были соревнования яхт. Может быть возродился когда-то такой спорт?
  • Остапенко Орест

    Особливо насмішили хмарочоси в Хмельницькому. ЛОЛ.
  • Анонім

    Ах рєбята,  да супер подборочка. Я б ще додала б декількох таких уродців, чого тільки тц еа електроніці вартує. Шик! Як гробіще в центрі міста, жахлива картина там ще й їдять. А загалом може й добре ю що тему підняли. Це вплине чи так чи інакше на тих проектантів бездарів з їхніми ноу хау в області архітектури
  • Анонім

    Головне панельні і облізлі старі цегляні будинки вписуються, а сучасні будівлі не вписуються. Смішно)))

    Анонім reply Анонім

    А нові нормально ))))) не мели дурниці, це реально повна лажа
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up