Пам’ятник базарній сумці у Хмельницькому: за і проти (ВІДЕООПИТУВАННЯ)


Гранітну глибу з людський зріст планують розмістити прямо у центрі міста – навпроти «Плази». Пам’ятник у вигляді сумки з пташкою зверху символізує усіх місцевих базарників, які в 90-х "розкручували" хмельницький речовий ринок. Що думають про такий креатив хмельничани, дізнавалися журналісти «ВСІМ».

Ескіз пам’ятника базарній сумці хмельницький скульптор Роман Албул вигадав ще п’ять років тому. В архітектурі навіть визначились з місцем і його розміром. Однак втілити ідею в життя досі не вдалося – немає замовника і немає грошей.

- Ескіз вже давно затверджений. Вже розписано де і як саме він має розміщуватись. Однак реалізація затримується. Ми досі не знайшли замовника. Який допоможе втілити цю ідею. Тому цей процес зупинився, - пояснює «ВСІМ» автор проекту, скульптор Роман Албул. – Пам’ятник має бути з рубаного граніту, обв’язка – із бронзи. Розмір буде залежати від того, скільки буде коштів. 
Свою ідею автор пов’язує з тим, що Хмельницький – базарне місто. Багато місцевих бізнесменів «виросли» із ринку. 
- У 90-ті були важкі часи. Базар врятував життя багатьом людям у Хмельницькому. Сумка – це непідйомна глиба. Пташка, яка тримається за ручку – символ тих базарників, які їздили по світу і намагались заробити копійку, аби прогодувати своїх дітей, - каже автор ідеї. 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Лілія Швець

    вже є все крім сумки(((
  • Анонім

    Банальщина "...і пташка зверху" - це вже мабуть фірмовий стиль Албула. Зробив він проект "пам’ятника фотоапарату", який забракували хмельницькі фотографи. Там також босий фотограф (чого ніколи не було) - і пташка зверху. Пам’ятник Небесній сотні роботи Албула - у вигляді пір’я, також "пташка зверху".
  • Анонім

    Бачити он вже в маршруртках бються за клієнта, квартири не купують, зуби не ремонтують уже так часто і тд.А чому? Бо базар -занепадає. Скроро кінець буду бізнесам депутатів ну і всім нам.Не має сумки-не має розвитку

    Анонім reply Анонім

    во-во!!
  • Анонім

    Бачити он вже в маршруртках бються за клієнта, квартири не купують, зуби не ремонтують уже так часто і тд.А чому? Бо базар -занепадає. Скроро кінець буду бізнесам депутатів ну і всім нам.Не має сумки-не має розвитку

    Анонім reply Анонім

    +100 %
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up