Цілили в об’єкти критичної інфраструктури: основне про масовану атаку 11 квітня

Цілили в об’єкти критичної інфраструктури: основне про масовану атаку 11 квітня
  • Вночі Україна зазнала масованої атаки.
  • Ворог випустив 82 засоби повітряного нападу.
  • Основним напрямком удару була Львівщина.

Сьогодні, 11 квітня, о 2:22 на Хмельниччині пролунала повітряна тривога. Вона тривала майже до 7 ранку. За цей час існувала загроза удару дронами й ракетами. Небезпека була й в інших областях. Зокрема – у сусідній Вінниччині, Житомирщині, Рівненщині, Тернопільщині й Чернівецькій області.

Як повідомили в Повітряних Силах, основним напрямком удару цієї ночі стала Львівщина. Голова Львівської ОВА Максим Козицький розповів, що було атаковано обʼєкт газорозподільчої інфраструктури у Стрийському районі та електропідстанцію у Червоноградському. 

Міністр енергетики України Герман Галущенко додав, що цілями ударів також стала енергетична інфраструктура у Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. 

Відео дня

Так, на Київщині внаслідок атаки спалахнула пожежа, – повідомили в ОВА. Всі необхідні служби наразі працюють на місці. 

Також на Харківщині було завдано щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі. У Харкові зупинили метро. Голова ОВА Олег Синєгубов додав: 

Президент Володимир Зеленський розповів, що ліквідація наслідків обстрілів триває також й на Одещині. Внаслідок ворожих ударів обійшлося без загиблих і потерпілих. 

- Вдячний усім, хто зараз ліквідовує наслідки російської атаки, і кожному воїну нашої ППО, який уночі був на варті. Понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів. Частину ракет і «шахедів» вдалося збити. На жаль, лише частину. Російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури. Був черговий підлий ракетний удар по Харкову та Харківській області. Мішенню стали також об’єкти в інших областях: Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській, – зазначив Зеленський.

У Повітряних Силах відзвітували: ворог застосував 82 засоби повітряного нападу. Було випущено крилаті, аеробалістичні, зенітні ракети. Також  «шахеди» й керовані авіаційні ракети. 

В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей:

  • 16 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»;
  • 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Читайте також: «Відкопували руками»: у ДСНС розповіли, як з-під завалів рятували 21-річну хмельничанку

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Viktor Zavalyuk

    А де ж наше виробництво безпілотників.... Напевно в критично важливій бруківці....

keyboard_arrow_up