«Відкопували руками»: у ДСНС розповіли, як з-під завалів рятували 21-річну хмельничанку

«Відкопували руками»: у ДСНС розповіли, як з-під завалів рятували 21-річну хмельничанку
  • 21-річну Марію рятували з-під завалів будинку після ракетного удару.
  • Під час цього вона розмовляла телефоном із рідними та працівниками ДСНС.
  • Рятувальники розповіли детальніше про той ранок.

22 березня ворог атакував Україну «шахедами» та ракетами. У Хмельницькому було 3 прильоти. Внаслідок цього – двоє загиблих та п’ятеро поранених. На одній з вулиць міста знищено приватний будинок. Також пошкоджень зазнали багатоповерхівки. Репортаж із розповідями очевидців переглядайте в окремому матеріалі.

Того дня з-під завалів зруйнованого приватного будинку вдалося врятувати 21-річну хмельничанку – Марію. Визволити дівчину допомогло те, що вона була на телефонному зв’язку з родичами й рятувальниками. 

Відео дня

До порятунку дівчини був залучений рятувальник Ростислав Лобунько. Він вже не раз виїжджав на ліквідацію завалів після російських атак. Проте чергування 22 березня виявилося для нього найбільш емоційно насиченим. 

 

Він розповів: аби почути хоч якийсь звук від дівчини з-під завалів, заглушили всі агрегати. Проте це не допомогло. З’ясувати, де саме могла перебувати Марія, вдалося після прибуття на місце події її свекра. Він вказав на частину будинку, де зазвичай спала дівчина. 

Рятувальник розповідає – на місці зробили тотальну тишу. Мовляв, він опустився на коліна й наблизився до завалів. Тоді ледь почув її слабкий голос. Все стали відкопувати руками. Лопат і техніки не використовували, аби не поранити дівчину.

Доки дівчину розкопували, рятувальник Ростислав тримав голову Марії. Він розмовляв із нею, аби потерпіла не втратила свідомість. Коли хмельничанку вдалося визволити, її перенесли на ноші й віднесли до «швидкої» для подальшої госпіталізації. Вже після цього під завали знайшли мертвого чоловіка. Історію подружжя, яке загинуло, дізнавайтеся тут.

«Марія велика молодець, сильна духом дівчина, адже пережила такі важкі години – була похована живцем», – говорять рятувальники про врятовану дівчину. Вже за кілька днів після цих подій, працівники ДСНС навідалися до Марії в лікарню. Побажали їй швидшого одужання.

Як повідомляло Суспільне, Марію уже виписали з міської лікарні. Наразі вона проходить амбулаторне лікування. Її стан медики оцінили, як задовільний.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up