Турок вини не визнає. Дізналися нові деталі у справі 11-річної Софії Чорнобай

Турок вини не визнає. Дізналися нові деталі у справі 11-річної Софії Чорнобай
  • Через зіткнення мотоцикла і легковика понад рік тому, обірвалося життя 11-річної Софії Чорнобай.  
  • Одного з учасників аварії визнали винним, іншого відпустив слідчий і він втік за кордон.
  • Останнього, Токура Абдулазиза, вже допитали в Туреччині. 

“Мамочко, в мене дуже болить животик”, - саме ці слова стали останніми, які Наталія Чорнобай почула від своєї доньки. Софії було 11. Вона була життєрадісною і щирою дитиною, яка являлася справжнім авторитетом для свого молодшого брата. Життя дитини трагічно обірвалося 19 жовтня 2019 року. Тоді дівчинка поверталася з прогулянки додому. Там на неї чекала сім’я. Разом мали їхати в село до бабусі. Та цього не сталося. 

Прямуючи додому, на перехресті Старокостянтинівське шосе - Водопровідна дівчинка мирно чекала на “зелений” сигнал світлофора. Однак на тому місці зіткнулися легковик і мотоцикл. Останнього відкинуло просто на дитину. Софія отримала важкі травми, тому її доставили в лікарню. Там серце дівчинки зупинилося. 

Відтоді розпочалося розслідування справи. Одного з учасників аварії, Сергія Владико, визнали підозрюваним. Іншого - водія Mercedes, Токура Абдулазиза, слідчий по справі не затримав, а відпустив. В результаті, той втік за кордон. Через цей факт батьки загиблої дівчинки влаштовували мітинг під прокуратурою. Тоді правоохоронці пообіцяли громадськості з’ясувати причини, через які слідчий відпустив турка. 

Відео дня

З того часу минув понад рік. Обвинуваченого у справі мотоцикліста засудили до 6 років позбавлення волі. Вирок оскаржуватимуть в апеляційному суді. Справу розглядатимуть наприкінці липня. 

Водія Mercedes допитали в Туреччині. Він вини не визнає

Інший учасник аварії, водій легковика Токур Абдулазиз, перетнув кордон з Румунією ще за кілька днів після трагедії. Тоді його оголосили в розшук. Згодом його місцезнаходження встановили. Весь цей час він перебував у Туреччині. 

З власних джерел журналістці ВСІМ стало відомо, що його затримали й допитали за кордоном. Під час цього він сказав, що своєї вини не визнає. Нагадаємо, те саме до кінця розгляду справи говорив і мотоцикліст Сергій Владико, якого вже засудили.

Мамочко, в мене дуже болить животик”: Наталія Чорнобай розповіла про  останні слова її донечки : 28:05:2020 - vsim.ua
Під час кожного судового засідання батьки дівчинки не стримували сліз

Турку оголосили підозру в Туреччині за частиною 2 статті 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Та чи притягнуть його до кримінальної відповідальності - залежить від хмельницьких правоохоронців.

“Покривають одне одного”

Михайло Кальній - той самий слідчий, який відпустив Токура Абдулазиза на початку розслідування справи. Тоді в ГУНП у Хмельницькій області ініціювали службове розслідування. Правоохоронця від цієї справи відсторонили. Наприкінці осені 2019 року з’ясовувати всі обставини взялося ДБР і відкрили кримінальне провадження. У його рамках триває розслідування й досі. 

Наталія Чорнобай каже, що наразі слідчі, які займалися справою, дають зовсім інші свідчення. Мовляв, спершу вони заявляли, що допитували турка, як свідка, за вказівкою керівництва. Натомість тепер кажуть: “Нічого не пам’ятаємо”.

Що кажуть в ДБР

У ДБР говорять, що досудове розслідування справи триває. Кримінальне провадження було відкрито за частиною 2 статті 364 ККУ (Зловживання владою або службовим становищем). Спеціаліст по зв'язках з громадськістю та ЗМІ ТУ ДБР Катерина Герасімук каже, що призначено проведення ще двох експертиз. А також проводяться інші необхідні слідчі дії. За результатами цього будуть прийняті процесуальні рішення. Скільки часу ще триватиме розслідування, в пресслужбі ДБР не кажуть. 

Того самого слідчого Михайла Кальнія від посади не відсторонили. Оскільки згідно з кримінально-процесуальним кодексом України, це можуть зробити лише після оголошення підозри. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Andrij Andrij

    Дуже шкода батьків, співчуття і підтримка для них вкрай важлива.
    А ось щодо мішані і турка, то життя все розставить на свої місця. Отак просто відпустити міг лише за добрячу вигоду, після консультації.
    Якби той абдул-бамбул збив дитину мішані, то турка би не то слово, розкатали по повній програмі.
    Дуже шкода, що таке можливо на Україні, того мішаню за спільництво і пособництво до втечі, разом з турком, відправити туди, де їх ж₴#@ відчує усі радості і прєлєсті.
    На фото: турок і мішаня обговорюють суму за  втечу.
  • Віталій Пасєка

    Хай спочиває з Богом.
    Кончана країна,де ні законів ,нічого немає
  • Владимир Лещук

    Дуже шкода,нівчому невиного Ангелочка!!!! Царства небесного!!! Вічна пам'ять!!! Батькам сили і терпіння!!!!
  • Irina Ohockaya

    Терпения и сил вам, так как в нашей стране и с нашими законами это долгий процесс.Мы 4 года тоже проходим через этот ад.

keyboard_arrow_up