У Чорноострівській громаді відкрили пам’ятну дошку на честь загиблого випускника

У Чорноострівській громаді відкрили пам’ятну дошку на честь загиблого випускника
Тут і далі фото зі сторінки тергромади
  • Володимир Токар загинув у травні минулого року. 

  • Ворожа ракета вдарила по командирському пункту, де знаходився боєць. 

  • Без батька залишилася донька. 

У четвер, 22 лютого, в селі Осташки Чорноострівської громади вшанували пам’ять про загиблого воїна — Володимира Токара. На території місцевої гімназії відкрили меморіальну дошку на честь загиблого випускника закладу. Про це йдеться на сторінці тергромади. 

На церемонію відкриття прийшли місцеві посадовці, дружина загиблого Світлана Бондарєва, бійці ЗСУ, рідні, друзі Героя, педагоги та земляки. Відкрили меморіальну дошку матір загиблого Віра Токар та сестра Оксана Балан.

Відео дня

— Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Володимира Токара та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України. Віримо, що цей пам’ятний знак буде нагадувати всім поколінням про героїзм наших захисників у боротьбі за суверенітет і цілісність України, — додають в тергромаді. 

Нагадаємо, Володимир Токар загинув 30 травня 2022 року на Луганщині. Він народився 11 липня 1980 року в селі Осташки. Після школи вступив в Кам’янець-Подільський сільськогосподарський технікум на відділ ветеринарної медицини. Працював ветеринарним лікарем у Віньковецькому районі.

Під час навчання його призвали на військову службу до Чернігова. Згодом, у 2005 році, працював на станції Гречани приймальником поїздів.

Із 19 червня 2015 року по 28 березня 2016 року був учасником антитерористичної операції в складі військової частини 2749 на посаді санітара медичного пункту даної частини. За сумлінне ставлення до своїх обов’язків Указом Президента України від 17 лютого 2016 року № 53-2016 його нагородили відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».

Подальшу службу проходив в складі військової частини 3215, а з 2021 року в А-0998 на посаді майстра гармати артилерійського взводу.

На другий день повномасштабного вторгнення, 25 лютого 2022 року, він вже був в складі військової частини А-0998 і згідно бойового завдання перебував поблизу міста Гірське Северодонецького району Луганської області. А 30 травня російська ракета влучила по батарейному командирському пункту в місті Гірське, де в той час був Володимир Токар. 

— Без сина залишились батьки, без брата – сестра, без чоловіка – дружина, без батька – донька. Володимир, до останньої хвилини залишався вірним військовій присязі та своєму народові. Його ім’я житиме в наших серцях завжди, — пишуть земляки бійця. 

Поховали військового 31 січня на місцевому кладовищі в селі Осташки.

Читайте також: Поповнили ряди Небесної сотні: на війні загинули двоє військових з Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up