У дендропарку підняли «прапор за 5 мільйонів» (ФОТО, ВІДЕО)

У дендропарку підняли «прапор за 5 мільйонів» (ФОТО, ВІДЕО)
  • Урочистий захід відбувся сьогодні, 23 серпня.

  • Переглядайте наші фото та відео.

У дендропарку «Поділля» провели урочисту церемонію підняття синьо-жовтого стяга. Захід присвячений Дню Державного прапора, який відзначають сьогодні, 23 серпня. Прапор підняли на найвищий в Хмельницькій області флагшток.

Початок заходу був призначений на 08:30. На цей час у дендропарку вже були вишикувані представники різних силових структур — військові, поліцейські, прикордонники та нацгвардійці. Також були ветерани війни на Сході. Серед цивільних участь брали чиновники, депутати, священники та просто зацікавлені хмельничани. Чимало людей були у вишиванках, дехто з синьо-жовтими прапорами.

Біля флагштока був встановлений великий екран, на якому транслювали церемонію підняття прапора у географічному центрі України, який розташований у Черкаській області. Зокрема показали виступ Президента України Володимира Зеленського.

Відео дня

Близько 09:00 прапор прикріпили до флагштока та підняли. Це ви можете побачити на відео. Після цього на великому екрані показували ролики з флешмобами з різних міст України. Відтак з вітальним словом виступили депутати та посадовці. Серед них був і міський голова Олександр Симчишин.

— Є українські території, де і зараз підіймати синьо-жовтий дуже й дуже небезпечно. Володимир Балух, піднявши український прапор у Криму, отримав повноцінний тюремний термін. Степан Чубенко, 16-річний воротар краматорського «Авангарду», за синьо-жовту стрічку на рюкзаку був вбитий ворогом, отримавши дев’ять куль. Але незважаючи на те, що частина нашої території без синьо-жовтого, наші сьогоднішні святкування, наше ставлення до нашого державного прапору переконує всіх нас, що обов’язково настане той час, коли синьо-жовтим замайорить вся територія України. Я впевнений, що найближчим часом синьо-жовтий прапор на найвищих щоглах буде піднято в українському Донецьку, в українському Луганську, у українському Севастополі, і, можливо, десь-колись замайорить він і над Кремлем. Це буде повноцінна наша українська перемога, — сказав міський голова у своїй промові.

Під час церемонії не обійшлося й без прикрих моментів. Дві курсантки, які стояли у варті біля прапора, стали почуватися погано. Їх відвели до бригади «швидкої», яка чергувала під час заходу.

Нагадаємо, що встановлення найвищого в області флагштока є ініціативою Офісу Президента України. Аналогічні конструкції встановили також в інших регіонах України. Коли про задум стало відомо навесні цього року, він викликав хвилю обурення хмельничан.

Втім, на їхню думку депутати обласної ради зважати не стали. 8 квітня вони проголосували за виділення 5 мільйонів гривень з обласного бюджету. Жоден із 64 депутатів не дав голосу «проти». Результати поіменного голосування ви можете переглянути за посиланням.

18 травня на будівництво флагштока оголосили тендер. Замовником виступило державне підприємство «Хмельницька обласна служба єдиного замовника». Перемогу здобуло приватне підприємство «Вектор-М». З ним уклали договір на суму 4 523 876,72 гривні.

Висота флагштоку, на якому підняли прапор, складає 50 метрів. Окрім нього, встановили також стовпи з прожекторами для освітлення прапора, а також лавки й урни. Крім того, навколо флагштока уклали тротуару плитку, а біля нього встановили пам’ятний знак.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (61)
  • Олег Безсмертний

    Вони знову крадуть наші кошти!
    Його реальна ціна 250 тисяч.
  • Саша Бордун

    Так , звичайно, я вас підтримую!!!
  • Читач38

    гроші на вітер
  • Саша Легай

    Аж легше жити стало.Патріотизм прапором не докажеш...Перестаньте красти, покращіть життя населеню, зробіть так щоб пенсіонер міг жити,а не виживати, і є ще багато чого розказати, школи ,садочки, зарплати кінець кінцем,о це патріотизм. А прапор це прикриття, це( Фількина грамота)...

keyboard_arrow_up