У десятиповерхівці на Трудовій 5 років не працює ліфт: дізналися подробиці

У десятиповерхівці на Трудовій 5 років не працює ліфт: дізналися подробиці
  • Мешканці ЖК “Зелений квартал” 5 років чекають на запуск ліфта.
  • Поспілкувалися з ними, забудовником і фірмою-підрядником.
  • Дізнавайтеся про цю ситуацію детальніше.

Сучасний ЖК “Зелений квартал” розташований на Трудовій, неподалік ТРЦ “Woodmall”. Об’єкт ввели в експлуатацію у 2017 році. Та в одному з під’їздів десятиповерхівки досі не функціонує ліфт. Саме тому мешканці звернулися до редакції ВСІМ зі скаргою на забудовника та фірму-підрядника. 

Десятий поверх не заселений

Голова ОСББ Роксолана Козир розповідає: у під’їзді є 40 квартир. Ті, що на останньому поверсі - досі не заселені. Мовляв, через те, що не працює ліфт, люди не можуть зробити ремонт. Сама ж Роксолана разом із сім’єю живе на 8 поверсі. Каже, ходити пішки нагору роками - ще те випробування.

Нет описания.

Відео дня

“Тяганина” із запуском ліфта триває із 2018 року. Кабіна вже встановлена. Питання лише в тому: чому він досі не працює та коли його врешті запустять. Відповідей не можуть дочекатися ані від забудовника, ані від фірми, яка займається ліфтами і є підрядником. 

Роксолана Козир каже - у тому, що ліфт не запущений, забудовник і підрядник звинувачують одне одного. Саме тому мешканці досі не розуміють, чому роками терплять незручності. Розв’язати всі питання вже намагалися власними силами. Зі своєї кишені заплатили за монтажні роботи. Проте жодного результату це не принесло. 

- Ліфт мали запускати вже восени 2022 року. Тоді з мешканців зібрали гроші за монтажні роботи. Ми заплатили 80 тисяч гривень. Та в результаті, ми досі без ліфта. Не розуміємо, що відбувається між забудовником і підрядником. Вже навіть зверталися до адвоката з цього приводу. Бо якщо  так триватиме надалі - будемо розв'язувати питання через суд, - говорить голова ОСББ.

Нет описания.

Що каже забудовник

Забудовником ЖК “Зелений квартал” на Трудовій є “Стандарт-Інвест”. Серед інших його новобудов у Хмельницькому - ЖК “Преміум” в центрі міста, ЖК “Рів’єра” та “Патріот” на Озерній і ЖК “Дольчевіта” на Старокостянтинівському шосе. 

Компанія “Стандарт-Інвест” зареєстрована у 1999 році. Про це зазначено в системі YouControl. Власником є Роман Пісковецький. Журналістка vsim.ua звернулася до нього, щоб дізнатися, чому ЖК “Зелений квартал” було здано без працюючого ліфта. Розмову передаємо далі:

Журналіст: Чому в одному з під’їздів ЖК “Зелений квартал” досі не введено ліфт в експлуатацію?

Забудовник: Я не знаю, чому ви до мене дзвоните. Я яке відношення до цього маю?

Журналіст: Ви ж забудовник цього житлового кварталу.

Забудовник: Я ліфт проплатив. Причому два рази.

Журналіст: Тобто він мав би вже бути введеним в експлуатацію?

Забудовник: Це вже не до мене питання. Є підрядник, який цим займається. Я гроші проплатив. 

“Забудовник до кінця не розрахувався по цьому об’єкту”

Фірмою-підрядником, яка займається встановленням ліфта у ЖК “Зелений квартал” є ПП “ЕЛІТ-КО”. За даними YouControl, вона зареєстрована у 2018 році. Основний вид роботи -  діяльність посередників у торгівлі машинами, промисловим устаткованням, суднами та літаками. Власником є Павло Колодій. 

Під час розмови із журналісткою vsim.ua він розповів: мешканці 5 років живуть без ліфта, бо забудовник винен грошей. Мовляв, за ліфт проплачено лише частково. І попри те, що він вже змонтований і готовий до запуску - його в експлуатацію не вводять. Бо тоді підрядник “влетить в копійку”. 

- Забудовник до кінця не розрахувався по цьому об’єкту. Тому ситуація з ліфтом тягнеться із 2018 року. Зараз виріс курс долара. Тож забудовник винен гроші. У нас ліфти закуповуються за кордоном, в доларах. Я не можу йому пробачити такі суми. Він би вже давно мав розрахуватися, а не тягнути стільки. Ми ліфт змонтували й всі роботи зробили. Частково навіть за кошт самих мешканців. Мені простіше віддати вже проплачені гроші й забрати ліфт, ніж тягнути з цим всім, - пояснює підрядник. 

Чи все ж запрацює ліфт у мешканців ЖК “Зелений квартал” - допоки не відомо. Проте ми слідкуватимемо за перебігом подій у цій історії. Адже жителі під’їзду кажуть: готові звертатися до суду. Мовляв, терпіти незручності більше не будуть. 

Нагадаємо, цього тижня ми розповідали вам історію про житловий комплекс у Дубовому, на здачу якого хмельничани чекають вже 5 років. Більше про цю історію тут - 5 років без житла. Хмельничани скаржаться на забудовника багатоповерхівки в Дубовому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анатолий Баришев

    Хвилюються за фіз підготовку мешканців будинку
  • Наташа Кармалита

    Ще  5 років почекають!😁
  • Ґном Віктор

    А як недобудований будинок здавали в експлуатацію?Там же чий то підпис стоїть.

    Читач53 reply Ґном Віктор

    будинок якраз і добудований, і ліфт там є. Підрядник не хоче його запускати, мотивуючи це тим, що недоплати за ліфт, але чомусь замовчує той факт, що будучи власником іншої компанії отримав кошти за цей ліфт. Забудовник судився по цьому питанню, суд виграв, але кошти йому так і   не повернули
  • Антон Подгорнуй

    Значить мешканців влаштовує

keyboard_arrow_up