У Дунаївцях відкрили меморіальну дошку загиблому прикордоннику у день його народження (ФОТО)

У Дунаївцях відкрили меморіальну дошку загиблому прикордоннику у день його народження (ФОТО)
Тут і далі фото зі сторінки Національної академії Державної прикордонної служби України
  • Сергій Лакей героїчно загинув у 2022 році під час виконання бойових завдань на Донеччині. 

  • Меморіальну дошку встановили на фасаді ліцею №3, де навчався захисник.

  • У день, коли йому мало б виповнитися 36 років.

Військові жертвують своїми життями у боях, та пам’ять про них залишається в серцях навічно. Днями у Дунаївцях Кам’янець-Подільського району відкрили меморіальну дошку ще одному захиснику України. 

Сергій Лакей — прикордонник, який у 2022 році загинув у боях на Донеччині. Він був підполковником. Меморіальну дошку встановили на фасаді ліцею №3 де навчався Сергій, у день коли йому мало б виповнитися 36 років. Про це повідомили у прикордонній академії. 

Відео дня

На відкриття запросили родину Героя, прийшли його командири та друзі. Також, заступник ректора Національної академії Держприкордонслужби вручив сім’ї Сергія Лакея медаль “Захиснику Вітчизни”.

Нею офіцера нагородили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Прикордонники та близькі загиблого захисника також поклали квіти на Алеї Героїв міста та до могили Героя.

Нагадаємо, під час повномасштабного вторгнення підполковник Сергій Лакей проходив службу в Луганському прикордонному загоні. Прикордонник не вагаючись став на захист рідної країни, виконуючи бойові завдання практично «на нулі». Побратими кажуть, він жив свободою та волею України та завжди був на захисті справедливості. 

Фото зі сторінки Кам'янець-Подільської райдержадіністрації

9 березня 2022 року, після бою у населеному пункті Терни, Краматорського району Донецької області, з прикордонником зник зв'язок. Рідні шукали його більше півроку. Але після деокупації населеного пункту підтвердили загибель Сергія Лакея в тому запеклому бою. Йому назавжди буде 35…

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (258)
  • Igor Shtunder

    Висловлюю глибокі та щирі співчуття рідним і близьким загиблого воїна-захисника, що віддав своє життя за Волю та Незалежність України у боротьбі з загарбниками!
    Вічна пам'ять та пошана Герою!
    Царство йому Небесне, земля пухом і вічний покій!
    Нехай спочиває з Богом!...🙏🙏🙏😢
  • Ганна Туракевич

    Вічна пам'ять герою співчуття.рідним
  • Alfio Lanzafame

    Memoria eterna all'eroe caduto x la difesa della Patria
  • Емілія Білянська Вишневська

    🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up