У Хмельницькому 400 курсантів прикордонної академії отримали зелені берети

У Хмельницькому 400 курсантів прикордонної академії отримали зелені берети
  • Посвята в курсанти пройшла на плацу навчального закладу.
  • До цього більше місяця молоде поповнення проходило вишкіл на польовому навчальному центрі 
  • Чим там займалися та як впоралися із завданнями, дізнавайтеся у матеріалі.

У прикордонній академії свято. Сьогодні, 2 вересня, на плацу вітали молоде поповнення. На перший курс зарахували близько 400 юнаків та дівчат. Їм вручили головні атрибути прикордонника - зелені берети та погони. 

Поки ректор академії вітав перший курс із початком навчального року та бажав їм успіхів і легкої служби, на обличчях першокурсників можна було прочитати хвилювання. Ще перед початком лінійки вони крокували плацом у звичайних камуфляжних кашкетах, а вже за 20 хвилин з рук офіцерів отримали свій довгоочікуваний зелений берет. 

Як зазначив ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук, його ще треба було заслужити. Для цього новоспеченим курсантам потрібно було добряче попотіти на полігоні. Там їх вчили стріляти з різних видів зброї. По кілька годин на день вони ходили стройовою, спали в казармах та їли з польової кухні. Крім цього виконували не прості фізичні нормативи та пізнавали ази прикордонної служби. 

Відео дня

Враженнями про першу бойову підготовку та сподіваннями від служби з журналістами поділився першокурсник Дмитро Пастух.

  • Ми прокидалися і бігли на зарядку. Був розвід, сніданок і заняття. На них ми вчилися вогневої підготовки. Військовослужбовця не можна приводити до присяги, поки він не відстріляється. Ми чистили і розбирали зброю, займалися з кінологами. Нам давали початкову базу знань, щоб ми розуміли, що від нас хочуть. 

На полігоні із курсантами займалися офіцери та четвертокурсники. Вже досвідченні, без 5-и хвилин офіцери, передавали свої знання та навички молодому поколінню прикордонників. Далі вони супроводжуватимуть та допомагатимуть “новачкам” опановувати професію. А в суботу, 7 серпня, на плацу академії першокурсники складуть присягу на вірність Україні. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up