У Хмельницькому через несправність у генераторі загорілось приватне підприємство

У Хмельницькому через несправність у генераторі загорілось приватне підприємство
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Це сталось на Святослава Хороброго. 

  • Вогонь поширився на площу в 60 квадратних метрів. 

Пожежа виникла у п’ятницю, 10 лютого. О 16:15 хмельничани повідомили надзвичайникам, що горить приватне підприємство на вулиці Святослава Хороброго. На виклик одразу ж вирушили бійці 1-ої державної пожежно-рятувальної частини, повідомляють в управлінні. 

Прибувши, вони побачили, що вогонь поширився на площу в 60 “квадратів”. Його загасили за 15 хвилин. Як з’ясувалося на місці пожежа трапилась через коротке замикання електрогенератора. 

Відео дня
v class="video-block">

Додамо, що у неділю, 12 лютого, на території Хмельницького району трапилось ще 4 пожежі. Горіли господарчі споруди та житловий будинок.

Так, у. Копистині через коротке замикання загорілась господарча споруда. У Суслівцях також в господарчій будівлі виник вогонь через потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал. В селі Тріски спалахнула допоміжна споруда житлового сектору. А в Новоставці загорівся житловий будинок. Цього разу через порушення правил безпеки при експлуатації печей.

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також: У пожежі в Хмельницькому районі загинула 100-річна жінка

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вікторія Пишненко

    Капець
  • ЧитачЧитачів

    А чому генератор був у закритому приміщенні?

keyboard_arrow_up