У пожежі в Хмельницькому районі загинула 100-річна жінка

У пожежі в Хмельницькому районі загинула 100-річна жінка
Фото: Depositphotos
  • Пожежа сталась в селі Паньківці. 

  • Цього ж дня в області горіли ще 3 будинки. 

За минулу добу в Хмельницькій області трапилось 4 пожежі. На одній з них рятувальники знайшли бездиханне тіло жінки 1923 року народження. Про це розповідають в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Перша пожежа сталась о 04:20 в селі Фащіївка Хмельницького району. Будинок загорівся через порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації печей.

Згодом о 12.06 через порушення правил монтажу димарів виникла пожежа в селі Юрівка Шепетівського району. Вогонь в будинку загасили о 12:25.

Відео дня

Вже о 16:39 на вулиці Панаса Мирного в Хмельницькому спалахнув вогонь в багатоквартирному житловому будинку. Ймовірно, загорілося через коротке замикання електромережі. Пожежу загасили о 16:50.

А о 20:39 загорівся житловий будинок в селі Паньківці Хмельницького району. Вогонь спалахнув також через неправильну експлуатацію печі. Пожежу загасили о 20:57. На місці надзвичайники знайшли бездиханне тіло 100-річної жінки.

— Звертаємося до вас із прохання бути обережними та обачними з вогнем у побуті! Не паліть у ліжку, дбайте про пічку, навчайте дітей правил безпеки, стежте за справність електричної проводки та не перенавантажуйте її, будьте свідомі до своєї безпеки! У разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101»! — закликають рятувальники. 

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач23

    Прожити 100 років, стільки всього побачити і не дожити до Перемоги через піч, яка жорстока реальність(
  • GingerbreadBan

    Редактор неуважний:



    Вже о 16:39 на вулиці Панаса Мирного в Хмельницькому спалахнув вогонь в багатоквартирному житловому будинку. Ймовірно, загорілося через коротке замикання електромережі. Пожежу загасили о 15:50.



    Спалахнув о 16:39, загасили о 15:50.
  • Тамара Клінчук

    Господи помилуй

keyboard_arrow_up