У Хмельницькому є 58 парків і скверів. Де їх знайти (КАРТА)

У Хмельницькому є 58 парків і скверів. Де їх знайти (КАРТА)
  • Переглядайте на карті парки і сквери міста.

Останніми роками у Хмельницькому активно відводять земельні ділянки під парки та сквери. 2021 року це робили частіше, ніж за всі минулі роки. Ми вирішили дізнатися, які земельні ділянки у місті відведені під парки та сквери. Відомості надало управління земельних ресурсів Хмельницької міськради у відповідь на інформаційний запит.

Отож, вперше земельну ділянку під парк офіційно відвели 1999 року. Тоді виконком надав у користування територію площею 2,12 гектара спортивно-культурному центру «Плоскирів» на вулиці Шухевича. Кількість відведених ділянок під парки та сквери за роками:

  • Відео дня
    /li>

Окремо варто згадати дендропарк «Поділля» та сквер Шевченка. Перший фактично складається з трьох земельних ділянок, дві з яких відведені для збереження та використання дендрологічних парків. Такі дані є у публічній кадастровій карті. Третя ділянка не відведена, тобто перебуває у комунальній власності. Всі три ділянки перебувають на обслуговуванні комунального підприємства по зеленому будівництву та благоустрою.

У своїй відповіді на запит управління земельних ресурсів зазначило, що 2015 року КП по зеленому будівництву надали дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею понад 36 гектарів для збереження та використання дендропарку. Відомостей щодо затвердження такого проєкту управління не надало

Крім того, у відповіді управління не згаданий сквер імені Шевченка. За даними кадастрової карти, територія не відведена, тобто перебуває у комунальній власності. Обслуговує її все те ж КП по зеленому будівництву.

Загалом у Хмельницькому налічується 58 парків і скверів — це офіційно відведені, відомості щодо яких надало управління земельних ресурсів, а також дендропарк «Поділля» та сквер Шевченка.

2022 року були відведені ділянки під сквер в районі вулиці Болбочана та під парк біля Південного Бугу з боку села Олешин. Такі рішення були прийняті під час сесії міської ради 23 лютого. Крім того, депутати дозволили розробити проєктну документації на відведення частини Привокзальної площі під сквер. Площа цього скверу складатиме понад 4 500 квадратних метрів, точне розташування буде визначене згодом.

Всі ділянки, відведені під парки та сквери, переглядайте на карті. Зазначимо, що парки та сквери можуть складатися як з однієї, так і з кількох земельних ділянок. Натискайте на позначки та дізнавайтеся площу ділянок і користувача.

Читайте також: Як будували парк Чекмана 60 років тому (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іванна Борецька

    Парк тільки один, на жаль.

keyboard_arrow_up