У Хмельницькому малюють новий мурал: яким він буде і що означає

У Хмельницькому малюють новий мурал: яким він буде і що означає
Тут і далі фото khm_live24
  • Новий патріотичний малюнок створюють у мікрорайоні Виставка. 
  • Хто причетний і що планують намалювати, дізнавайтеся далі.

У Хмельницькому стане на один патріотичний мурал більше. Його наразі активно створюють на проспекті Миру, а якщо точніше -  на будівлі гуртожитку вищого професійного училища №25. Планують, що велетенський настінний малюнок буде готовий вже завтра, 9 червня. Що відомо про новий мурал?

Кольори неба, повітряні кульки і знайомий хмельничанам “Острів кохання”. Над малюнком працюють викладачі училища, які вправно володіють пензликами. 

Як виявилось, мурал - це лише частина проекту. Поруч з гуртожитком планують облаштувати зону відпочинку. Про це журналістці vsim.ua розповіла директор вищого професійного училища №25 Олена Загіка. 

Відео дня
  • Патріотичний мурал  - це частина нашого проекту, який називається “Урбаністична оаза”. Він розроблявся разом з Молодіжним центром Хмельницької міської ради і в співпраці з Британською радою, яка і частково профінансувала проєкт. Урбаністична оаза передбачає, що біля гуртожитку буде створене середовище рекреаційного типу, де можна буде відпочити, облаштують клумби і встановлять лавочки. Середовище буде для відпочинку як учнів, так і мешканців мікрорайону.

Фото тут і далі - khm_gram24

Мурал буде прикрашати стіни гуртожитку. Його ескіз розробляли учні та викладачі. На "полотні" - назва і символіка міста, а також одне з улюблених місць хмельничан - острівець на Бузі. 

За словами керівниці закладу, мурал почали створювати нещодавно, а от облаштування клумби стартувало ще навесні. Та з початком воєнного стану процес трохи призупинився. А враховуючи те, що учнів на навчанні немає, тому зараз створення малюнку - справа рук викладачів. Загалом до процесу долучилась більшість працівників закладу. 

  • Ми трошки поміняли концепцію муралу. Він мав бути не такий яскравий. Також вирішили на тих кулях, які в небі над Хмельницький розмістити зображення прапорів тих держав, які нам сьогодні допомагають подолати російську агресію.

Викладачі створюють мурал власними силами. Профінансовано лише рослини для відпочинкової зони біля гуртожитку - це 8 тисяч гривень. Завершити мурал планують завтра, 9 червня. А от скільки триватиме облаштування зони відпочинку - поки невідомо. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій Гудок

    Ідея хороша але чому його вірішили створити в такому місці де проходе мало людей і його практично буде не видно. Невже не має будинків на великих вулицях з будинками біля дороги щоб дійсно всі могли бачити цю красу

    Дмитро reply Юрій Гудок

    Цю ідею розробили директор та педагоги данного навчального закладу, а також її реалізували своїми силами. Більше, як зону відпочинку для себе та студентів. Тож такі речі потрібно робити і на мікрорайонах міста, а не лише у центрі.

keyboard_arrow_up