У Хмельницькому набережна може піти під воду, не дочекавшись ремонту

У Хмельницькому набережна може піти під воду, не дочекавшись ремонту
Набережна Південного Бугу біля парку сповзає у воду. Ходити вздовж річки по розбитим плитам стало небезпечно. Огорожі та частково освітлення також немає.

Комунальники у цьому році ремонту не обіцяють. Замовили лише проект на 20 тисяч гривень.

- На набережній поставили табличку «Обережно! Проводяться ремонтні роботи», але ніякого ремонту тут не робили вже 30 років, - каже член клубу «Бадьорість» Маргарита Вітінська. – Тут на кожному кроці небезпечна зона. Таку табличку потрібно ставити через кожні п’ять метрів. Це «SOS!».

Небезпечні прогулянки
У порівнянні з Вінницею, де біля нового фонтану облаштували шикарну набережну, і сотні людей щодня відпочивають біля річки, у Хмельницькому прогулятися вздовж Південного Бугу просто небезпечно. Набережна вже багато років знаходиться у жахливому стані.
Вздовж тротуару колись була огорожа, як біля центрального входу у парк, але її зняли.

Відео дня
>

- Протягом останніх років ми допомагали вибратися з води багатьом дітям та дорослим. Диво, що ніхто не загинув, - каже керівник і тренер клубу «Бадьорість» Галина Антонова.
Біля спортивної школи №3 «Спартак» набережна найвужча. Освітлення тут немає.
- Його включають на день-два, а потім знову немає. Тому, коли ввечері йдеш по набережній, не видно межі між тротуаром і водою, - каже Галина Антонова. – Раніше у нашій школі діти займалися танцями. Але за деякий час перестали, оскільки ввечері ліхтарі не світилися і було страшно повертатися додому.
По розбитому асфальту йти потрібно обережно, не підходячи до краю, бо він може просто обвалитися у воду. Його розбили машини, які колись тут їздили. Вони ж «допомогли» у розваленні берега.


- На моїй пам’яті три велосипедисти впали з набережної у воду через тріщини у асфальті, - каже директор дитячо-юнацької спортивної школи №3 «Спартак» Наталія Томусяк.

Зробили тільки східці
- Частину дерев, які утримували берег вздовж набережної, вирубали. Посадку біля школи, яка повинна була стати зоною відпочинку, продали. Її власник вивів на набережну трубу, з якої текла вода і розмивала її декілька місяців. Ми поскаржилися, трубу прибрали, але все продовжує «сипатися», - каже Галина Антонова.
Навпроти спортшколи є східці, де колись був причал. Його знесли, а східці зруйнувалися з часом. Спортсменам тепер немає де спускатися у воду.


- У минулому році відремонтували тільки східці зі сторони вулиці Кам’янецької, але далі – прірва, - каже Маргарита Вітінська. - Ми – патріоти Хмельницького, але весь патріотизм закінчується тут.
Причал, з якого люди з набережної заходять на катер, орендарі зробили за власний кошт. Так само, як і у місці, де сідають на катамарани.


- Дерев’яний пірс «моржі» будували декілька років тому за власний рахунок, - каже Наталія Томусяк. – Вони складалися по 50-80 гривень і купували дошки. Ніхто їм не допомагав ні копійкою. Ми навіть один місяць не брали з них членських внесків, аби вони зробили цей пірс.

Цьогоріч ремонту не буде
За поясненнями журналісти газети «ВСІМ» звернулися до міського управління житлово-комунального господарства.
- Для реконструкції набережної річки Південний Буг у Хмельницького обласного управління водних ресурсів замовили виготовлення проектно-кошторисної документації, вартість якої 20 тисяч гривень, - каже начальник управління Олександр Шаповал. - Ці кошти вже виділили з міського бюджету.
У проекті, який виготовлять у цьому році, крім укріплення підпірної стінки набережної, передбачено зовнішнє освітлення набережної та благоустрій пішохідної зони. Роботи будуть проводити у наступні роки.
- Для попередження нещасних випадків на набережній встановили знаки щодо заборони купання, - каже начальник. – Каміння, яке попадало у воду біля підпірної стінки набережної, приберуть під час її реконструкції.
Спортивна школа №3 «Спартак» отримує фінансування з обласного бюджету.
- Тому і причал біля школи та зовнішнє освітлення своєї території вони повинні зробити самі, - каже Олександр Шаповал. - Для «моржів» облаштували спуск у воду зі східцями.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    школа отримує фінансування з бюджета 50% на зарплату,а статті на утримування приміщенння,а тим паче набережної 0
  • Anonymous

    Дачники солдатиків направляють на стройку своїх котеджів і за наші ж гроші будують їх. Мене це не дивує, а скоріш за все обурюює. Хоча, нічого не поробиш. Наш народ завжди буде думати про свою дупу навіть якщо його посада зобов"язує перш за все думати про людей.
  • Anonymous

    А це що ваша школа, шо ви так в курсах всіх оборудок?
  • Anonymous

    І не соромно так говорити і брехати? "Спортивна школа №3 «Спартак» отримує фінансування з обласного бюджету. - Тому і причал біля школи та зовнішнє освітлення своєї території вони повинні зробити самі, - каже Олександр Шаповал. - Для «моржів» облаштували спуск у воду зі східцями." З якого це переляку спортивна школа повинна робити причал? Може вони ще мають дорогу через Буг ремонтувати? Чи парк облаштовувати? "Вздовж тротуару колись була огорожа, як біля центрального входу у парк, але її зняли." Бо якби не зняли, то та набережна, ще швидше пішла б у воду, розтягують тільки час і бабло тирять, за ці 30 років вже мабуть з бюджету не один раз і не 10 раз виділялись кошти на ремонт тої набережної, тільки ж кому про те скажуть?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up