У Хмельницькому оновлять котельню, яка обслуговує 102 житлових будинки

У Хмельницькому оновлять котельню, яка обслуговує 102 житлових будинки
Тут і далі фото Хмельницької міськради
  • На котельні встановлять нову когенераційну установку.
  • Це перша така установка в місті закордонного виробництва.

Котельня “Хмельницьктеплокомуненерго” у мікрорайоні Заріччя обслуговує 102 житлових будинки, школи і дитячі садочки. Її робота має стати більш ефективною. Це стане можливим завдяки встановленню нової когенераційної установки. 

Установку для міста передала Міжнародна організація з міграції (МОМ). Така установка стане першої у Хмельницькому, яка виготовлена не в Україні. Раніше встановлювали ті, що були виготовлені у Первомайську.

Відео дня

Загалом “Хмельницьктеплокомуненерго” має 14 когенераційних установок, встановлених у котельнях у різні періоди впродовж 15 років. Нова установка австрійського виробництва. Вона має потужність 650 кВт і працює на базі газового двигун-генератора. 

“Спалюючи природний газ, вона виробляє тепло та електричну енергію. У цій котельні вже працює одна відремонтована когенераційна установка, потужністю 500 кВт. Коли працюватимуть обидві установки, то вони зможуть виробляти 1 МВт 100 кВт електроенергії. У такий спосіб забезпечуватимуть роботу цієї котельні в автономному режимі та надаватимуть зайву електроенергію в мережі обленерго, підвищуючи їхню потужність, якої бракує взимку, цитує міськрада слова заступника міського голови, директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. - Та кількість (установок, - прим. авт.), яка наразі є, дає можливість МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» віддавати в загальну мережу 30 % надлишку електроенергії».

Читайте також: 

У Хмельницькому визначили черги відключень світла (ГРАФІКИ)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Mozhet love

    це вони самі собі пишуть висновки що зробили або що хочуть зробити. Літом може все треба перевірити та глянути як система працює. Або людям на подарунок щось з теплих речей подаруйте, приклад: https://optzakupka.com.ua/kovdry-optom/kupyty-polutornu-kovdru або просто добре виконували свою роботу.

  • Віталій Муляр

    Постійний піар, достали
  • 007

    Да молодці ..., спочатку керівництво країни говорить що рФ   буде знищувати нашу енерго систему, і одночасно керівництво хизується західними імпортними технологіями, і показує і розказує що ,де і коли , розуму хоч відбавляй у керовніків
  • Denis Falyush

    Це не досягнення наших посадовців, це подарунок благодійників!!!

keyboard_arrow_up