У Хмельницькому «переселять» будівництво православного храму

У Хмельницькому «переселять» будівництво православного храму
Отець Олександр Дацюк - секретар Хмельницької єпархії Української православної церкви.
На території, яка офіційно раніше відносилась до кладовища, хочуть звести церкву. Частина громади виступила категорично проти цього і звернулася до міської влади із проханням заборонити будь-яке будівництво по вулиці Чехова, 48.

Історія із будівництвом православного храму поблизу кладовища на Кам’янецькій тягнеться вже декілька років. Ініціативна група хмельничан виступила проти того, щоб тут взагалі щось зводили. Дехто із противників неодноразово зазначав, що не можна допускати появи ще однієї православної церкви Московського патріархату. Мовляв, у Хмельницькому їх і так достатньо. А нову хочуть побудувати, як говорять активісти, на місці, де поховані люди.

Ініціатори та прихильники будівництва храму запевняють, що мають всі законні підстави для початку робіт. Та й земельна ділянка вже офіційно не належить до кладовища. Про те, що потенційний забудовник має всі необхідні документи про виділення землі та дозволи на будівництво, говорять і в Хмельницькій міськраді. Та посадовці розуміють, що його початок може викликати небажаний конфлікт в суспільстві.

- Ми вивчили ситуацію та провели перемовини із представниками православної єпархії. Дійшли спільної згоди і найшли, як на мене, найбільш оптимальне рішення. Домовилися, що будівельні роботи на Чехова, 48 не розпочинатимуть. В єпархії погодилися на те, що ми просто підшукаємо іншу земельну ділянку, - говорить депутат Хмельницької міськради Андрій Кветко - Ми зробимо усе, щоб на цій ділянці у майбутньому взагалі заборонити будь-яке будівництво. Такою була вимога від єпархії.

Відео дня

На таку пропозицію священнослужителі погодилися. Пообіцяли, що не розпочинатимуть будівельних робіт і спільно із міською радою шукатимуть місце, де в майбутньому з’явиться ще один храм. Коли це буде зроблено і де будуватиметься церква, поки невідомо. Слідкуйте за оновленням разом із «ВСІМ». Місцеву ініціативу про будівництво храму розглядали на засіданні комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Анонім

    Виявлено. А москальських прихвостнів сюди не запрошували.
  • Анонім

    Харітонава - не створюйте преценденти для розпалювання конфліктів. Ви порушуєте законодавство України. Надіюсь, що вас забанять за це. Адміністратори сайту забаньте її, бо ваш сайт тоді теж підтримуватиме розпалювання міжконфесійного конфлікту в Хмельницькому.

    Анонім reply Анонім

    Жодного порушення законодавства України в коментарях Харитонової Ольги не виявлено.

    Анонім reply Анонім

    100%
  • Анонім

    Харитонова у тебя клиника

    Анонім reply Анонім

    Чому цікавитесь? вам місце там потрібно тільки для вас чи ще для когось вам рідного?
  • Харитонова Оля

    Архимандрит Серафим (в миру Дмитрий Александрович Тяпочкин, годы жизни 1894-1982):

    На вопрос: "А что будет с Украиной и Белоруссией?" старец ответил, что все в руках Божиих. Те, кто в этих народах против союза с Россией - даже если они считают себя верующими - становятся служителями диавола. У славянских народов единая судьба, и еще скажут свое веское слово преподобные Отцы Киево-Печерские - они вместе с сонмом новомучеников Российских вымолят новый Союз трех братских народов»
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up