У Хмельницькому під час пожежі врятували 3 людей та домашніх улюбленців (ВІДЕО)

У Хмельницькому під час пожежі врятували 3 людей та домашніх улюбленців (ВІДЕО)
Скрін з відео ДСНС
  • Загорілась квартира в багатоповерхівці. 

  • Через сильний дим мешканці 2-х поверхів опинилися в пастці.

Подія трапилась 28 грудня на вулиці Пілотській в обласному центрі. В управлінні з надзвичайних ситуацій зазначають, що о 17:09 до Служби порятунку «101» хмельничани повідомили про пожежу в квартирі чотириповерхового будинку. 

Негайно на виклик виїхали чергова бригада надзвичайників та оперативно-координаційного центру. Прибувши на місце вони побачили, що горить квартира на першому поверсі. Через сильний дим в пастці опинилися люди на 2-му та 3-му поверхах. 

Рятувальники через балкон евакуювали трьох людей та винесли з квартири їхніх домашніх улюбленців — морську свинку та хом’ячків. 

Відео дня

Врятованих 73 та 74-річних жінок та 77-річного чоловіка одразу передали медикам для огляду. Від госпіталізації вони відмовилися.

Пожежу на площі 35 квадратів ліквідували о 17:25. Її гасили 8 надзвичайників. Причиною займання називають порушення правил пожежної безпеки під час користування піччю. Як все було дивіться у відео від ДСНС:

Нагадаємо, минулого тижня на Хмельниччині трапилось більше 20 пожеж. В кількох із них загинули люди. А днями трапилась після пожежі, яка сталась через неправильне користування генератором, на згарищі знайшли труп чоловіка. 

— Шановні громадяни, служба порятунку Хмельниччини звертається до вас із проханням бути обережними та відповідальними з вогнем у побуті, стежте за справністю печей та обігрівачів, не перенавантажуйте електромережу та, ні в якому разі, не паліть у ліжку! Пам'ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки – це найдієвіший метод вберегтися від лиха, — закликають рятувальники.

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Бончо Курчев

    Браво много хубава новина.
  • Андрей Гришнюк

    Не вимикайте людям світло і вбережеться і майно і що найважливіше людські життя!

    Ато людей доводите,а хтось за рахунок вимкнення набиває рахунки в банках...

keyboard_arrow_up