Під час пожежі, яка сталась через перевантаження електромережі, загинула жінка (ФОТО)

Під час пожежі, яка сталась через перевантаження електромережі, загинула жінка (ФОТО)
Тут і далі фото - ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Це трапилось на Шепетівщині. 

  • Всього ж за минулу добу в регіоні сталося 5 пожеж. 

У Хмельницькій області останнім часом почастішали випадки пожеж. Все більше людей нехтують правилами безпеки під час обігріву власних помешкань. Часто трапляються загоряння і через проблеми з електрикою.

Так, лише за останні дві доби в регіоні трапилось 13 пожеж. Так, за минулу добу зареєстрували 5, а попередньої доби — 8 пожеж. Про це повідомляють в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Де були пожежі 20-21 грудня

Впродовж останньої доби на Хмельниччині загорівся вогонь у п’яти місцях. Під час однієї з пожеж, яка трапилась в житловому будинку знайшли жіноче тіло. Їй було 82 роки. Це трапилось в селі Довжки Шепетівського району. Надзвичайники кажуть, що загорілось через перенавантаження електромережі. Вогонь загасили місцеві мешканці.

Відео дня

Згодом загорівся гараж у Городку. Це трапилось на вулиці Квітневій. Ця пожежа трапилась через коротке замикання електромережі. Вогонь загасили рятувальники. 

У Віньківцях горіла допоміжна споруда житлового сектору. Це трапилось на вулиці Грабовського. Вогонь знищив металеве покриття, речі домашнього вжитку, токарні станки. Причиною пожежі називають порушення правил монтажу теплогенерувальних агрегатів та обладнання.

Також, із різних причин житлові будинки палали на вулиці Реміснича в Дунаївцях та в селі Миньківці Шепетівського району. Ці пожежі загасили вогнеборці 12-ої та 18-ої державних пожежно-рятувальних частин Дунаєвець та Славути.

— Шановні громадяни, служба порятунку Хмельниччини звертається до вас із проханням бути обережними та відповідальними з вогнем у побуті, стежте за справністю печей та обігрівачів, не перенавантажуйте електромережу та, ні в якому разі, не паліть у ліжку! Пам'ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки – це найдієвіший метод вберегтися від лиха, — закликають рятувальники.

Як вберегтися від пожеж

Рятувальники додають, що останнім часом почастішали випадки пожеж і вибухів у багатоповерхових та приватних будинках. Більшість з них спровокували відключення електрики. 

Все більше сімей використовують генератори на балконах, газові балони в квартирах, запалені свічки. А разом з тим — порушують правила пожежної безпеки, використовують несертифіковану продукції для обігріву та приготування їжі. 

Надзвичайники закликають всіх неухильно дотримуватися правил безпеки під час експлуатації пічного та електричного опалення та генераторів. А також обов’язково роз'яснювати дітям про небезпеку пустощів із вогнем. Розповідаємо як і чим правильно користуватися.

Свічки

Газовий туристичний пальник

Пічне опалення

Генератори

А ви дотримуєтесь правил пожежної безпеки?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up