У Хмельницькому помер заслужений артист Олександр Топоринський

У Хмельницькому помер заслужений артист Олександр Топоринський
  • Олександр Іванович служив у театрі Старицького з 1975 року.
  • Деякий час він був художнім керівником театру, два театральних сезони вів театральні групи в театральній студії при театрі.

Пішов з життя актор театру ім. М. Старицького, заслужений артист України Олександр Топоринський.   Про втрату у творчому колективі повідомили на сторінці театру у соціальній мережі вчора, 5 квітня.

Як зазначається, Олександру Топоринському було 73 роки, він помер внаслідок тривалої хвороби. 

  • "Олександр Топоринський служив у театрі з 1975 року. Протягом півтора року був художнім керівником театру, два театральних сезони вів театральні групи в театральній студії при театрі. За час роботи в театрі створив понад 150 сценічних образів. Був нагороджений багатьма почесними нагородами області, міністерства культури, Всесоюзним орденом «Знак пошани» (1986 р.), дипломом конкурсу "Прем’єри сезону" в м. Івано-Франківську за роль Мини Мазайла в однойменній виставі. Крім акторських здобутків, у якості режисера здійснив 2 постановки вистави – "Фараони" за О. Коломійцем, та "Устим Кармелюк" авторська п’єса (за мотивами роману М. Старицького).", –  йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ok Gut

    Величезна втрата...сумно :(
  • Olena Siris

    Царство Небесне
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up