У Хмельницькому попрощалися із загиблим батьком двох дітей Богданом Бігусом

У Хмельницькому попрощалися із загиблим батьком двох дітей Богданом Бігусом
  • Поки вся країна обирає депутатів, у Хмельницькому прощаються із загиблим 28-річним воїном.
  • 18 липня Богдан Бігус підірвався на розтяжці в зоні бойових дій.
  • В останню путь героя проводжали тисячі хмельничан стоячи на колінах. 

Сьогодні, 21 липня, на майдані Незалежності зібралися тисячі хмельничан. Прийшли вони сюди для того, щоб провести в останню путь молодого військового, який напередодні загинув в зоні бойових дій на Сході України. Коли бійці 8-го полку несли труну з героєм, перед нею на коліна опустилися всі присутні. Плакали навіть ті, хто особисто не знав Богдана. До процесії приєднувалися люди, які йшли повз у своїх справах. А дружина загиблого весь час гладила його по голові.

Богдану Бігусу було всього 28 років. У нього залишилося двоє маленьких дітей. Серце військового перестало битися 18 липня. Він саме повертався із бойового завдання, як натрапив на ворожу розтяжку. Від численних осколкових поранень чоловік загинув на місці. 

Богдан Бігус 17-1 боєць 8-го полку спецназу із Хмельниччини, який загинув на Сході. Завжди усміхнений та щирий таким його назавжди запам’ятають бойові побратими. 

Відео дня
  • Богдан ніколи не ховався за спинами, він завжди рвався в бій. Це непомірна втрата для нас. Він був дуже добрим, завжди приходив на виручку побратимам. Дуже важко говорити. Ми висловлюємо найщиріші співчуття родичам, особливо батькам, дружині та діткам. У Богдана залишилося їх двоє. Ми завжди поруч, підтримаємо його родину і допоможемо, проте розуміємо, що ніщо не може їм зменшити біль утрати, - зазначив начальник зв’язків з громадськістю 8-го полку спецназу Віталій Могила.

Богдан був людиною глибоких переконань. Він був патріотом, який понад усе любив Україну. Ще в далекому 2014 році, коли на Донбас прийшли російські окупанти, хлопець був у числі тих, хто першими добровільно зголосився йти на фронт та захищати країну.

  • Я коли побачив фотографію Богдана, згадав, що це знайоме мені обличчя. Тому, що в 2014 році, коли Богдан пішов служити у батальйон Кульчицького, ми спілкувалися з волонтерами, шукали для нього спорядження Він пішов на війну в 23 роки, зовсім молодим хлопцем, щоб захищати нашу неньку Україну. Богдан - то справжній герой, бо коли дивишся на його бойовий шлях, дійсно розумієш, що Господь забирає до себе найдостойніших. Не третя лінія, не тил, Богдан був завжди на передовій. Це велика людина, тому сьогодні вся хмельницька громада переживає нестерпний біль, - зазначив мер міста Олександр Симчишин.

Богдан - не єдина втрата Хмельниччини цього тижня. Також на Сході загинув 30-річний Роман Джерелейко з Волочиська

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Сюзанна Сидоренко

  • ольга

    нечего им делать на Донбассе мы не премся в Хмельницк к ним домой
  • Миха танкист

    сидел бы дома .
  • Алла Моисеенко

    велика шана героям та сп1вчуття родин1. та е одне питання, як голосували в Хмельницькому?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up