У Хмельницькому представили мурал з портретом Кузьми Скрябіна (ФОТО, ВІДЕО)

У Хмельницькому представили мурал з портретом Кузьми Скрябіна (ФОТО, ВІДЕО)
  • Мурал розташований у сквері, що названий його іменем.

  • Створив арт-об’єкт хмельницький художник.

У центрі Хмельницького створили мурал з портретом українського музиканта Кузьми Скрябіна. Намалювали його на стіні у сквері, що названий іменем виконавця. Створення муралу приурочили до проведення фестивалю «Respublica». 

Куратор мистецького напрямку фестивалю Любов Жмуд розповіла, що мурал створив хмельницький художник Назар Бабій. Проте авторами ескізу є діти, яким запропонували створити свої варіанти, серед яких згодом обрали найкращий.

Любов Жмуд розповіла, що створення муралу тривало два тижні. Гроші на фарбу виділили з Українського культурного фонду. Нагадаємо, що фестиваль «Respublica» останніми роками проводили у Хмельницькому. Однак цього року його перенесли до Кам’янця-Подільського.

Відео дня

У Хмельницькому все ж таки проводитимуть мистецьку частину фестивалю. Появом цього, зокрема, створення муралу в сквері Кузьми Скрябіна. Наступного місяця заплановане створення ще одного муралу. Він стосуватиметься інклюзивної освіти та буде розміщений в одному з навчальних закладів міста.

Кузьма Скрябін (Андрій Кузьменко) був солістом гурту «Скрябін». 2 лютого 2015 року він загинув у ДТП. 2017 року на його честь назвали сквер, що розташований поряд із філармонією навпроти пам’ятника Богдану Хмельницькому.

Під час презентації муралу хмельницькі музиканти виконали кілька пісень Кузьми Скрябіна. Переглядайте все на фото та відео.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Любов Сердунич

    Це, мабуть, ЗА ТЕ, ЩО ПІДТРИМУВАВ янукОвоча та його бандитську "Партію Регіонів"...

    Хуан Матус reply Любов Сердунич

    Краще він, ніж бандера.
  • ttt435

    свою нишу занял в музыке, поп эстраде, но лучше чем Кароль, Никита, и все остальные... типа Козлова
  • Alex Varmint

    Это что за художник такой . Вообще не похож.

    Люда Шевчук reply Alex Varmint

    Дійсно-що за "художник"- на КУЗЬМУ СКРЯБІНА  на вить близько не схоже!!!

    Хуан Матус reply Alex Varmint

    Похож. На Коперника.

    Анонім reply Хуан Матус

    ))))) Да, есть что-то )))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up