У Хмельницькому рятують життя дівчинки, яка з’явилася на світ за допомогою ЕКО

У Хмельницькому рятують життя дівчинки, яка з’явилася на світ за допомогою ЕКО
Фото з сімейного архіву родини Огородник
  • На цю дитину чекали довгих 5 років, а тепер можуть втратити через страшний діагноз - гостра лімфобластна лейкемія.
  • Батьки однорічної Каріни благають про допомогу.
  • На дитину очікує виснажлива та дороговартісна хіміотерапія.

Олександр та Лілія з нетерпінням чекали на народження первістка. Довгі роки пара не могла мати дітей і вони вже втратили надію на те, що колись зможуть потримати на руках маленьку частинку себе та своєї коханої людини. Лілія ніяк не могла завагітніти і пара зважилася на ЕКО.

Процедуру штучного запліднення провели в Тернополі. Коли подружжя дізналося, що у них таки буде дитина, вони не знали, як дякувати Богу за такий подарунок. Олександр всю вагітність “здував пилинки” із дружини. А коли настав час пологів - не відходив від неї ні на крок.

Олександру було 43 роки, а його коханій Лілії - 35, коли вони вперше взяли на руки свою новонароджену донечку Каріну.

Відео дня

Дівчинка росла звичайним жвавим немовлям. Іноді вередувала, як усі груднички. Але переважно була спокійною. Батьки відвідували з нею лікарню та не пропускали жодну планову перевірку. Кілька місяців тому, коли Каріні мав виповнитися всього рік, дівчинка захворіла на кір.

Все почалося з маленької гульки на голові

До лікарні батьки звернулися одразу. Лежали спочатку в стаціонарі, потім вдома. Маля одужало, але через кілька тижнів дівчинка підхопила ротавірус. Після перенесених хвороб у Каріни на голові з’явилася маленька гулька. Батьки спочатку думали, що нічого серйозного. Але вирішили перестрахуватися і за порадою знайомих поїхали на консультацію до Львова.

  • У Каріни з’явилася шишка на голові, думали гнійна - поїхали на консультацію у Львів. Там її вирізали і віддали на гістологію. Сказали, що скоріше за все щось не добре. Після всіх аналізів визначили діагноз гострий лейкоз. Потім ми ще відсилали аналізи на Київ і там підтвердили діагноз, - розповідає тато дівчинки Олександр Огородник.

Наразі Каріна з мамою лежить у хмельницькій обласній дитячій лікарні з діагнозом гострий лейкоз з ураженням кісткового мозку. Дитині капають фізрозчини та готують до хіміотерапії.

  • Ми тут в лікарні із четверга. Зараз стараємося знайти вихід на Київ в національну спеціалізовану дитячу лікарню “Охматдит”. Можливо день-два і будемо переїжджати. Зараз онкологи вивчають її історію хвороби і мають дати відповідь чи беруть нас на лікування чи ні, - зазначає Олександр.

“Дитина втрачає вагу та синіє”

Каріні зараз рік і один місяць. Проте маля ще самостійно не ходить. Зі слів - вимовляє лише “мам”, “пап” та “агукає”. Дитина почала втрачати вагу.

  • Вона пробує сама ходити, але дуже погано виходить. Ми її підтримуємо під ручки, тоді лише робить кроки. Не говорить ще нічого, лише звуки і тихо-тихо “мам”, “пап”. Буквально кілька днів тому у неї почало синіти обличчя. Нам сказали, що це звичайні ознаки цієї хвороби.

Олександр говорить, що наразі Каріна грайлива, попри хворобу, вона тримається “героїчно”. старається самостійно їсти та дуже любить різноманітні музичні іграшки та яскраві речі.

  • Вона у нас - героїчна дівчинка. Грається, старається по можливості їсти. Любить всілякі брязкальця. Трохи стала активнішою після того, як її прокапали фізрозчин. А як приїхали зі Львова - стан був критичний. У неї впали тромбоцити і гемоглобін. Прокапали - стало краще. Зараз практично кожного дня аналізи крові, зі спинки брали якісь аналізи. В неї вже всі ручки і ніжки обколоті. Дуже важко дивитися, як їй роблять боляче, але розумію, що це треба для того, щоб вона видужала.

Лілія, мама дівчинки, просто вибилася із сил. Вона намагається підтримувати дитину як може та не показувати їй свої хвилювання. А вночі, коли та спить, дає волю сльозам. Олександр говорить, що дуже важко дивитися на страждання своєї крихітки та хвилювання дружини. Він просить усіх небайдужих хмельничан допомогти грішми та врятувати їхню крихітку. На лікування Каріни потрібно зібрати 50 тисяч доларів.

Реквізити та виписки з лікарні

Допомогти родині Огородник, можна перерахувавши кошти на картку ПриватБанку, яка належить мамі Каріни.

Реквізити: 5168755429594563 - Огородник Лілія Володимирівна.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Тетяна Бондарчук

    Подивіться в інтернеті про Рейн-клітинне харчування , і відгуки. Також, якщо знадобиться: травник Мовчанюк Василь Петрович, моб.0969898554. Нехай Бог додасть вам сил і допоможе малесенькій одужати!!!
  • валентина

    Да в Киеве преезжаеш в охматдет, стаеш в большую очередь к врачу, пол дня стоиш с  выписками и анализами, попадаше к врачу, тебе дают список на химиотерапию хорошую, а одна химка стоит 80 000 грн, а её Нада не меньше шести, половину киевлян разворачивается и уходит , неимея таких денег Видете в анализе при раку увеличены зашкаливают тромбоциты и лейкоциты и падает гемоглобин
  • Олег

    Напевно організм невиніс такого навантаження інфекцій і ліків...
  • Dima Masheruk

    +
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up