У Хмельницькому щодня ловлять трьох п’яних водіїв. Чи зупинять їх нові штрафи?

У Хмельницькому щодня ловлять трьох п’яних водіїв. Чи зупинять їх нові штрафи?

Щомісячна статистика пригнічує. Як мінімум 100 водіїв з ознаками алкогольного сп'яніння затримують на вулицях Хмельницького. За таке порушення ПДР зараз платять до 3400 гривень. Але депутати збільшили штрафи. Чи змінить це ситуацію на дорогах Хмельницького?

Впіймали п’яним за кермом – плати від 10 до 40 тисяч гривень. В додачу ще й віддай права на рік чи навіть десять. Такий проект підтримали народні депутати. Поки що п’яні водії за "дебют" платять майже втричі менше – від 2550 до 3400 гривень. Повторні порушення караються по-різному: виправні роботи, адмінарешт, позбавлення водійських прав.


Всього, з часу початку роботи патрульної поліції, таких порушників нарахували 614. Усі протоколи складені на водіїв, які керували авто в стані алкогольного, наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів.

Відео дня

Боротися з такими безвідповідальними водіями хочуть великими штрафами. Верховна Рада України в четвер, 7 липня, проголосувала за підвищення грошових стягнень. Тепер п’яні водії, які попадуть під приціл поліції, платитимуть від 10 до 40 тисяч гривень. Також у них можуть відібрати водійські права на термін від 1 до 10 років.

Чи будуть дієвими такі великі штрафи, журналісти «ВСІМ» запитали у хмельничан. Думки розділилися. Одні вважають, що міра покарання має бути більш жорсткою. Інші не вірять, що нововведення від народних депутатів змінить ситуацію.

Що кажуть у поліції 

Роман Мартинюк, речник управління патрульної поліції в Хмельницькому Роман Мартинюк.

 - Звичайно вплине! Адже позбавлення права керування навіть на один рік, є досить суттєвою мотивацією не пити за кермом. А підвищений штраф мотивує викликати таксі, а не порушувати

 

Думки активіста «Дорожнього контролю»

Олег Бондаренко, журналіст «Дорожнього контролю»

 - Думаю, що збільшення штрафів не вплине на ситуацію в цілому. Потрібно вводити кримінальну відповідальність. Особливо для тих, хто при владі. Якщо умовний директор навчального закладу попадеться п’яним за кермом і буде покараний арештом і потім попідмітає вулицю перед своїм університетом, то це буде хорошим уроком. Як для нього, так і для інших.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up