У Хмельницькому шукали вибухівку у школах та торговельних центрах (ОНОВЛЕНО)

У Хмельницькому шукали вибухівку у школах та торговельних центрах (ОНОВЛЕНО)
  • “Поступив сигнал із поліції про замінування шкіл”, - таке повідомлення надійшло батькам хмельницьких учнів сьогодні, 25 січня. 
  • Правоохоронці підтвердили цей факт.
  • Вибухівки шукали протягом дня.

Сьогодні, 25 січня, протягом дня в місті шукали вибухівки в школах та торговельних центрах міста. Станом на 18:00, слідчо-оперативні групи закінчили проводити перевірки в закладах. Повідомлення про замінування не підтвердилося. Журналіст vsim.ua звернувся до в.о начальниці Департаменту освіти та науки міськради Ольги Кшановської, аби дізнатися, яким буде навчальний процес завтра, 26 січня. Вона розповіла, що навчання проходитиме у звичному режимі. 

Нагадаємо, вдень батькам хмельницьких учнів вчителі повідомили: “Поступив сигнал із поліції про замінування шкіл Хмельницького. Потрібно терміново забрати дітей зі школи, тільки у супроводі батьків. Це небезпечно”. Про це журналістам vsim.ua розповіли читачі. 

Відео дня

Ми звернулися до інспектора з комунікації ХРУП Людмили Берестовської. Вона підтвердила вище зазначену інформацію. А також додала: вибухівку шукають у торговельних центрах. Повідомлення про замінування надійшло на пошту Служби безпеки України в Хмельницькій області. На місцях працювали працівники усіх екстрених служб.

Раніше у Службі безпеки України розповідали: повідомлення про замінування - інструмент в умовах гібридної агресії, яку Росія веде проти України. До таких висновків дійшли шляхом ретельної перевірки з боку СБУ, поліції та інших уповноважених на це органів державної влади. Повідомлення про замінування не підтверджуються на практиці. Натомість створюють напругу й панічні настрої в суспільстві. 

Станом на 14:00 деякі торгові центри міста відновили свою роботу. Інспектор з комунікації ХРУП Людмила Берестовська каже: є заклади, де перевірку вже закінчили й факт замінування не підтвердився. Пошуком вибухівки займалися протягом усього робочого дня. 

Читайте також: 

У Хмельницькому перевіряли об’єкти масового скупчення людей на випадок загрози

У Хмельницькому сотні учнів навчаються “дистанційно”. Чи можуть закрити школи?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (53)
  • Читач11

    Мабуть не для того хтось затратив купу часу та коштів на виготовлення тієї вибухівки, щоб просто пожартувати. Фейк.
  • Читач04

    У минулу п'ятницю по усьому У Ьроварському районі та у самому місті Бровари була аналогічна ситуація про замінування шкіл і садочків. А з сьогоднішнього дня дистанційне навчання. Не життя а одна звичайнісінький романтика. Слів просто не вистачає. Слава Україні.
  • Vitaliy Petrovich

    Шукати вибухівку дешевше ніж опалювати навчальні заклади!)
  • Торнике Кебадзе

    Отработали полицейские вовочкино задание по полной, нагоняем панику, чтобы стадо не отвлекалось на проблемы хлеба насущного, пока вова тырит деньги в оффшоры и лажает на

    политической арене так, что го-но стекает по ушам. Но холопов нужно отвлечь и у нас есть заезженная до дыр те а, которая ВДРУГ стала актуальной))))))

    Ирина Косметико reply Торнике Кебадзе

    на грузина не схоже, що, дали наказ писати наклепи на президента і пов.язувати мінування з офшорами?

keyboard_arrow_up