У Хмельницькому судитимуть головного бухгалтера “Спецкомунтрансу” за привласнення 1,6 млн гривень

У Хмельницькому судитимуть головного бухгалтера “Спецкомунтрансу” за привласнення 1,6 млн гривень
  • Чоловік нараховував собі в шість разів більшу зарплату ніж мав отримувати насправді.
  • На розкраданні його спіймав новий начальник комунального підприємства.
  • Слідчі дії по справі вже завершили.
  • Чоловіку загрожує до 12 років в’язниці.

Хмельницька прокуратура завершила досудове розслідування по справі привласнення коштів одного із комунальних підприємств Хмельницької міської ради. Під суд піде головний бухгалтер “Спецкомунтрансу” Вадим Пастернак.

За даними слідства, він з листопада 2016 по жовтень 2018 року, привласнював гроші, які надходили з місцевого бюджету. А саме писав не існуючі цифри в зарплатній відомості. Так, головний бухгалтер підприємства, за даними обліку, мав річну зарплату розміром понад 93 тисячі гривень. А з рахунків підприємства, за офіційними даними, йому було перераховано понад 700 тисяч гривень. Також він перерахував гроші за товари та послуги іншим особам, які не були підтверджені документально.

Заявив про грошові махінації на підприємстві новопризначений директор Олександр Зімін,  який і виявив нестачу.

Відео дня

З кінця 2018 року по справі тривали слідчі дії. Наразі вони завершені. В ході слідства було встановлено, що комунальне підприємство понесло збитки в розмірі понад 1,6 млн грн. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Хмельницької області.

Тепер бухгалтер відповідатиме перед законом. Кримінальне провадження за ч. ч. 3, 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та повторно) та ч. 3 ст. 362 (несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованій системі, вчинена особою, яка має право доступу до неї, що заподіяло значної шкоди) вже направлено до Хмельницького міськрайонного суду.

Якщо провину посадовця доведуть, йому загрожує в’язниця терміном від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Детальніше про це читайте: Бухгалтера хмельницького «Спецкомунтрансу» підозрюють у привласненні 1,6 мільйона гривень

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Olena Pasichnik

    Графік роботи головбуха рік через дванадцять
  • Андрій Паламарчук

    Нехай спочатку поверне усі кошти в двократному розмірі а тоді пустити по світу з торбиною
  • Slupitskiy Yuriy

    Я б хотів знати:а бувший директор підприємства, вже відпосива є на пенсії в своєму маєточку?
  • Люба Аршенюк

    Вони крадуть,а ми платимо бешені тарифи,супер
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up