У Хмельницькому судять терориста з "ЛНР": що про нього відомо

У Хмельницькому судять терориста з "ЛНР": що про нього відомо
  • У Хмельницькому почали розгляд справи терориста з так звнної "ЛНР".
  • 46-річного Олександра Огеріна звинувачують в участі у терористичній організації.
  • Хто судитиме чоловіка та чому розгляд справи відбуватиметься саме в Хмельницькому, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 18 грудня, в Хмельницькому міськрайонному суді відбулося підготовче слухання по справі терориста з так званоої "ЛНР". 46-річному мешканцю Луганської області інкримінують участь в незаконному збройному формуванні «Народна міліція Луганської народної республіки». Про підсудного відомо, що він діяв під позивним «Дєд» та воював проти української армії в Алчевську, Кіровську, Дебальцевому та Первомайську.

Наразі Олександра Огеріна оголошено у розшук. Тому всі подальші слухання будуть проходити без його участі.

Саме підготовче засідання тривало кілька хвилин. Сьогодні оголосили лише склад суду та розглянули клопотання прокурора про розгляд справи у Хмельницькому міськрайонному судді. Розглядати справу буде не один суддя, а колегія, яка складається з трьох суддів: Олександра Трембача, Андрія Місінкевича, Світлани Данькової. Головуючим суддею призначили Олександра Трембача. Підсудному заочно призначили державного адвоката, ним став - Володимир Прядун.

Відео дня

Стороною обвинувачення виступатиме прокурор Роман Раманюк.

Як вдалося з’ясувати журналістам vsim.ua, Олександр Огерін не має жодної територіальної прив’язки до Хмельницького. Досудовим слідством по даній справі займався Хмельницький відділ СБУ, який виїжджав на ротацію в зону бойових дій, тому і справу взяли на розгляд у Хмельницькому. За словами Романа Раманюка, наразі підозрюваного неможливо доставити до суду, адже поки що його не затримали.

- Якщо його піймають сьогодні, завтра. через пів року, і у нас уже буде до того часу розглянута справа, його просто візьмуть під варту, відповідно до рішення, - пояснив прокурор.  

На підготовче засідання до міськрайонного суду прийшли і представники Національного корпусу.

З одним із них вдалося поспілкуватися і журналістам vsim.ua.

- Більшість нас із добровольчих формувань і просто молодь, яка має націоналістичні погляди. Ми прийшли подивитися як взагалі буде відбуватися засідання. І чесно кажучи, ми трохи обурені: засідання мало розпочатися ще о 9-й, а почалося із запізненням у 40 хвилин, нам не пояснили порядок. Нам також не зрозумілі позиція захисника, як взагалі він може захищати того, хто вбивав наших хлопців, - зазначив керівник Хмельницької обласної ініціативної групи Національного корпусу Єгор Денисов.

Нагадаємо, за “Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації” Олександру Огеріну загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 15 років.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Сіма

    Так будь-кого зможуть засудити наперед заочно без права захиститись, наприклад поки хтось на заробітках за кордоном. Навіть у сталінські часи так не судили, хоча б при дійсній наявності підозрюваного
  • Беркут

    Низкий уровень хмельницкой журналистики на лицо. В названии статьи допущена грубейшая ошибка, так как автору неизвестен такой термин, как "презумпция невиновности". Вы не можете называть человека террористом до тех пор, пока не будет вступившего в законную силу решения суда. Пока что он только подозревается в совершении преступления.

    Борисас Моисеявичюс reply Беркут

    Как минимум, по правилам украинской журналистики аббревиатуры "ДНР" и "ЛНР" необходимо писать в кавычках и обязательно с приставкой "так званый"
  • Беркут

    Ну и зачем устраивать эти дешёвые судилища? Задержите человека, а потом судите.
  • Гелл Геллович

    Адвоката-захисника призначила держава, людина робить свою роботу, вона не має права відмовитись "бо йому це не подобається". В в таких справах участь захисника є обов'язковою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук Від читача 16:16 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up