У Хмельницькому три царі принесли дари Ісусу

У Хмельницькому три царі принесли дари Ісусу
Вперше у Хмельницькому близько тисячі католиків пройшли театралізованою ходою по Проскурівській до Ангела скорботи, прославляючи народження Христа – Царя Всесвіту. Біля пам’ятника три королі зі Сходу принесли Ісусові дари – ладан, золото і мирру.

- Вперше, урочиста хода на честь свята Трьох Царів відбулася декілька років тому у Варшаві. У ній взяло участь чотири парафії, - каже ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський. - Сьогодні 84 парафії приєдналися до цього дійства. Вчора віряни Кам’янця-Подільського пройшли такою театралізованою ходою всім містом. Люди вклонялися та співали. Тепер хмельничани прийшли вклонитися Ісусу – Царю Всесвіту.

 

Учасники театралізованої ходи отримали корони та пісенники

Відео дня

Даринка (4) та Ілля (5) Погребні прийшли на свято і одягнули корони. Вони радіють разом з дорослими

 

Корони залюбки одягали як маленькі діти, так і дорослі люди. Навіть єпископ був у короні

 

Дівчата з ріжками – чортики, які спокушали царів та всіх учасників ходи

 

Театралізована хода розпочала рух від «Дитячого світу»



На чолі ходи йшов прихожанин Юрій Карвацький, який ніс різдвяну зірку. За ним рухалися 25 діток-ангеликів та два царі з лицарями та 35-ма прапорами. Учасники дійства співали колядки


 

Біля кінотеатру імені Шевченка їх зустрів третій цар. Всі троє вони підійшли до Ірода.

Учасники ходи разом гукали «Ірода геть!» Іроду та чортам-спокусникам


 

Хода закінчилася біля Ангела скорботи. У вертепі стояли Діва Марія та Йосип з маленьким Ісусиком.


 - Три королі прийшли поклонитись дитятку Ісусу, - каже єпископ Леон Дубравський. - Вони принесли Йому дари. По дорозі вони зустріли Герода. На дорозі кожного з нас є царі та Героди. Царі приходять, щоб принести дари, а Герод – це злість, заздрість, гнів, гріх, який намагається цьому перешкодити. Сьогодні Геродів не бракує у нашому світі. Вони в різний спосіб намагаються перешкодити. І не бракує царів, які йдуть скласти дари.

Єпископ Леон Дубравський підняв над головою і продемонстрував всім маленького Ісусика – семимісячного Дмитрика Довгополого. Він благословив дитятко і побажав його батькам Зоряні та Івану, які грали роль Діви Марії та Йосипа, у наступному році народити хлопчику сестричку.

І на останок Леон Дубравський зробив усім присутнім комплімент.
- Бабці, ви стали молодими як дівчата у цих коронах. Я просто у вас закоханий. Ви сьогодні стали царицями. Дідусі, ви стали хлопцями, царями. Батьки, ви стали діточками. А діточки стали янголами, - каже єпископ.


Єпископ запросив прихожан у наступному році 7 січня на Різдво Христове у цих же коронах з пісенниках та у костюмах пройти ходою по вулицям міста.

 

- Дякую всім учасникам сьогоднішнього дійства, - каже отець Анатолій Білоус. - Хочу привітати всіх братів православних з Різдвом Христовим, всіх людей доброї волі. Щоб Господь щораз надихав вас на вищі і нові благодаті. Щоб завжди дитятко Ісус давало вам любов, мир і радість у ваших серцях.

 

Після закінчення дійства Леон Дубравський відправив святкову літургію у Храмі Христа Царя Всесвіту. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Зомбують дітей змалку а потім запитують чому люди в нас такі тупі ...

    Anonymous reply Anonymous

    "Зомбують дітей змалку а потім запитують чому люди в нас такі тупі"-Якщо, ти , виросло тупим і бездушним створінням без всяких цінностей душевних і моральних, то це вина тільки твоїх батьків і тебе самого.і саме через таких людей як ти в світі стільки страждань і вбивств, такі як ти не вкладають в себе і в своїх дітей нічого святого, а потім виростають вбивці своїх батьків і дітей..невдаха)))не заздрь людям, які можуть створити собі свято душі.!!! І навчись грамотно висловлювати свою думку, чотири орфографічних помилки в одному реченні...)))двоюшнік))
  • Anonymous

  • Anonymous

    Спасибі за гарну і дуже позитивну інформацію!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up