У Хмельницькому триває патріотичний фестиваль «Лицарський хрест» (ФОТО, ВІДЕО)

У Хмельницькому триває патріотичний фестиваль «Лицарський хрест» (ФОТО, ВІДЕО)
  • На Проскурівській біля кінотеатру Шевченка показують зброю та спорядження.

  • Їх взяти в руки, а каски та бронежилети ще й приміряти.

  • Ввечері запланувати провести святковий концерт.

Біля кінотеатру Шевченка у Хмельницькому проходить фестиваль повсталого духу «Лицарський хрест». Приурочений він до Дня захисника України, який відзначатимуть завтра, 14 жовтня. А сьогодні, 13 жовтня, для хмельничан вирішили провести патріотичний фестиваль. Організатори повідомляли загалом про вісім локацій. Вони мали відкритися о 12:00.

Проте на цей час жодна з локацій не працювала. Дещо пізніше відкрилися містечко українського добровольця та алея громадських організацій. Попри невелику кількість локацій, хмельничан чимало. Найбільше їх цікавить містечко українського добровольця. Тут на столах розклали різноманітні частини боєприпасів та спорядження. Це використані патрони, гранати, гранатомети, міни, бронежилети, каски, маскувальна сітка. Серед них є й ті, які виготовлені у Росії та використані на Донбасі проти українських військових.

Від хмельничан відбою немає — подеколи виставку роздивляються по 10—15 осіб. Особливо потішилися маленькі мешканці міста, адже все можна брати в руки. А каски та бронежилети ще й одягати. Чимало батьків фотографують своїх дітей, одягнених у військову амуніцію. Також тут є сувеніри з патріотичною символікою, яку можна придбати. За словами організаторів, частину виручених грошей витратять на благодійність.

Відео дня

Про те, якою є мета експозиції, ми запитали у керівника Хмельницького обласного штабу «Правого сектору» Вадима Чуловського. Саме він є керівником містечко українського добровольця:

— Ми намагаємося донести людям, які ще не досягнули своєї свідомості, що в нас все ж таки відбувається війна. І війна, яка має закінчитися тільки перемогою. І нехай дякують, що у нас тут не літає те, що ми зараз тут представили — осколки снарядів, якими там бомблять наші українські міста.

Також на фестивалі діє алея громадських організацій. Тут хмельничани можуть дізнатися про їх діяльність та взяти інформаційні листівки. Представлені молодіжний громадський рух «Легіон», громадська організація «Твори добро», громадська організація «Армія SOS Хмельницький», молодіжна громадська організація «Моноліт 1044». На столі «Армії SOS» є скриньки для пожертв на потреби українських військових. Гостей алеї громадських організацій було небагато.

Крім того, є й намет хмельницького представництва національної скаутської організації «Пласт». Тут продають солодощі, виготовлені учасниками організації. Також є розваги для маленьких хмельничан — ребуси та аркуші для малювання й фарби.

— Мета нашої участі у фестивалі — популяризація «Пласту», залучення волонтерів, старших людей і дітей, до нашої організації. Ми займаємося всебічним вихованням дитини, допомагаємо їй саморозвиватися, самостверджуватися і ми прагнемо сьогодні долучитися якомога більше дітей до нашої локації, щоб вони відчули, що таке командна робота. У нас буде тренувальна гра, якщо буде більше дітей. Вони розгадують ребуси, вчаться в’язати вузли, малюють. Також ми продаємо солодощі. Це своєрідний заробіток, вони їх самі виготовляють. А гроші витрачають на свої потреби, наприклад, поїздки чи спорядження, — розповіла станична «Пласту» у Хмельницькому Оксана Панчук.

Гості фестивалю можуть також ознайомитися з одягом українських військових різних історичних періодів. На фестивальному майданчику є стенди з зображеннями військових та короткими поясненнями до них. Також на місці проведення фестивалю прогулюються реконструктори у військовій формі XX століття. О 18:30 запланували провести святковий концерт.

Голова організаційного комітету фестивалю «Лицарський хрест» Дмитро Савчук розповідає:

— Ми хочемо показати різнопланово хмельничанам ту ситуацію, яка в країні була є продовжує відбуватися. Як і раніше, так і сьогодні продовжується боротьба, і все те, що знаходиться тут, воно не за вітринами, воно не за склом і є доступним для хмельничан.

4

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up