У Хмельницькому відбувся патріотичний флешмоб до Дня Соборності (ФОТО)

У Хмельницькому відбувся патріотичний флешмоб до Дня Соборності (ФОТО)
Тут і далі фото Хмельницької міської ради
  • Учасники акції розгорнули на “стометрівці” величезний жовто-блакитний прапор. 

  • А ще утворили живу мапу України з її містами. 

З нагоди Дня соборності України в обласному центрі організували флешмоб, який об’єднав дві групи хмельничан. Про це розповідають в міській раді. 

— 22 січня відзначаємо День Соборності України. В цей день в 1919 році на Софійському майдані в Києві було проголошено Акт злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Сьогодні в центрі Хмельницького провели патріотичний флешмоб, який об’єднав усіх небайдужих, — йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Захід розпочали забігом двох груп бігунів. Вони бігли з протилежних куточків міста – частина з дендропарку «Поділля», а решта — з парку культури і відпочинку імені Чекмана. Це, кажуть, символізувало єдність заходу та сходу країни. Взяли участь близько 200 бігунів.

— Адже упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав: російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Споконвічною мрією українців було об’єднання роз’єднаних частин України в межах однієї держави, — пояснюють в мерії. 

Після того, як бігуни зустрілися в центрі міста, всі присутні хвилиною мовчання вшанували Героїв, які віддали власне життя за нашу державу.

— Сьогодні ми відзначаємо День Соборності України. Мабуть саме через відсутність єднання ми маємо велику війну. Ми повинні подякувати нашим захисникам, що маємо можливість зібратися. Дякуємо усім воїнам, які бережуть наш спокій та женуть ворога з окупованих територій. В свою чергу маємо максимально допомагати Збройним Силам України. Наша акція є символічною і має нагадати усьому світові, що Україна єдина та соборна, адже світ буде допомагати лише тій країні, яка єдина в своєму прагненні перемогти і ми обов’язково переможемо, — звернувся до присутніх заступник міського голови Микола Ваврищук.

На майданчику перед кінотеатром імені Шевченка учасники акції створили контур мапи України. Всередині люди вишикувались з табличками, на яких були надруковані назви українських міст. А на вулиці Проскурівській розгорнули стометровий синьо-жовтий стяг. Від Алеї Героїв до Штабу допомоги українцям з лінії фронту.

Після завершення флешмобу державні прапори від хмельницьких шкіл передали представникам благодійного фонду «Волонтери Поділля». Вони їх доправлять до навчальних закладів в прифронтових містах.

Завдяки великій кількості учасників центр Хмельницького майорів синьо-жовтими прапорами та був сповненим відчуттям єдності усіх українців, додають в міській раді. 

Нагадаємо, більше про День соборності, як його прийнято відзначати, що в цей день зазвичай роблять на Хмельниччині та як українців привітав зі святом Президент Зеленський можна прочитати за посиланням

Читайте також: "Єдина, бо сильна": 22 січня відзначаємо День соборності України

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Надежда Гудебская

    Які молодці!
  • Валерій Світельський

    А патріотів щось маловато
  • Валентина Павленко

    Все буде Україна 💙💛

keyboard_arrow_up