У Хмельницькому церкви московського патріархату позбавили права на землю

У Хмельницькому церкви московського патріархату позбавили права на землю
  • Хмельницькі депутати забрали земельні ділянки у двох релігійних громад УПЦ МП. 

Хмельницькі депутати проголосували за припинення права постійного користування землею московського патріархату. Мова йде про ділянки двох релігійних громад Хмельницької єпархії Української православної церкви (УПЦ МП). Їх загальна площа 0,25 га. Рішення одностайно підтримали й ухвалили сьогодні, 31 жовтня, на позачерговій сесії міської ради. “За” проголосували 34 депутати, тобто усі присутні на сесії. 

За словами міського голови Олександра Симчишина, це вже третє аналогічне рішення, яке приймають у Хмельницькому. 

  • Ми сьогодні припинили право користування двома земельними ділянками московського патріархату. Ми припиняємо право користування земельними ділянками релігійної організації, яка має зв’язки з державою-терористом. Десь на цій ділянці буде сквер, десь будуть інші цільові призначення визначатися. Будемо продовжувати робити все, аби ворожої агентури в особі релігійних організацій було якомога менше, - сказав мер Симчишин. 

У рішенні сесії йдеться про те, що припиняючи право постійного користування земельними ділянками, міська рада керувалася законом України «Про свободу совісті та релігійні організації» і рішенням позачергової сімнадцятої сесії Хмельницької міськради. 

Відео дня

Відомо також, що на вказаних вище земельних ділянках релігійні громади мали намір збудувати храми для богослужінь.

Нагадаємо, раніше на Озерній мали знести незаконно побудовану церкву моспатріархату. На позачерговій сесії міськради в червні тоді скасували право постійного користування земельною ділянкою для упц мп. 

Незаконний храм московського патріархату на Озерній. Фото - Микола Ваврищук

Читайте також:

“Відчувають себе господарями життя”: що про гучну хресну ходу кажуть хмельницькі священники

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • sdfgh cvbnmfghj

    МПЦ и УПЦ исповедуют православие. Основные заповеди любить Господа Бога и ближнего, как самого себя, во всех православных церквях молятся о мире в целом.



    А в комментариях отписались по большей части не христиане, а какие-то неверующих, которые призывают  не посещать церковь и сами никогда там не были, такие вот вот обманцы и антихристы.
  • Олександр Кулеша

    Толково...так тримати! А ще рахунки в банках....на користь ЗСУ добровільно  зарахувати...квиток в одну руку...біблію в другу...і на расею пинька..
  • Людмила Ткачук

    Церква до війни немає ніякого відношення,ця колотнеча не до добра
  • Валентина Лісовик

    Перестали б люди туди ходити,то самі б повтікали,а то самі люди їх підтримують

keyboard_arrow_up