У Хмельницькому відкрили розплідник для службових собак (ФОТО)

У Хмельницькому відкрили розплідник для службових собак (ФОТО)
Світлини з сторінок Нацполіції у Хмельницькій області та Хмельницької ОВА
  • Кінологи акцентують: на Хмельниччині є всі умови для його продуктивного функціонування.
  • У сучасному розпліднику облаштували майданчики для вигулу та дресирування щенят, ветеринарно-карантинний пункт, 10 вольєрів для щенят.

У Хмельницькому на базі кінологічного центру поліції відкрили сучасний розплідник службових собак.

«Сьогоднішнє відкриття — це насправді важливий результат довготривалої роботи, — наголосив голова Національної поліції України Ігор Клименко, котрий спільно з першим заступником міністра внутрішніх справ Євгеном Єніним, завітав на Хмельниччину.  — Тут ми розводитимемо і виховуватимемо собак для усіх служб поліції. І це сьогодні особливо актуально, адже з початком війни кінологічні підрозділи в зонах активних бойових дій зазнали значних втрат. Бо ми втратили підготовлених службових собак на Донеччині, Харківщині, Херсонщині. І в цих стінах ми бачимо майбутнє поліцейської кінологічної служби».

Відео дня

Очільниця кінологічної служби Нацполіції Світлана Коломієць підкреслила, що для функціонування сучасного розплідника на Хмельниччині є всі необхідні умови. Перш за все — це висококваліфіковані спеціалісти з великим досвідом роботи.

Також на базі аграрно-технічного університету функціонує кафедра кінології, що дає наукове підґрунтя діяльності.

Кінологічний центр тісно, наголошують правоохоронці, співпрацює і з Першим військовим ветеринарним шпиталем та його головним лікарем Кирилом Чумаковим, який уже давно опікується здоров’ям поліцейських собак.

«В умовах війни службові собаки – неоціненна допомога для наших воїнів, поліціянтів, вибухотехніків та саперів. Саме вони першими залучаються до пошуку небезпечних «подарунків» від орків на звільнених територіях та забезпечують очищення їх від мін та вибухових речовин,- зауважив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. – Упевнений, що у цьому розпліднику з’являться нові патрони, майбутні службові собаки, які завдяки досвіду та знанням професійних інструкторів-кінологів, що працюють в центрі, стануть вірними помічниками у справі відновлення миру та безпеки на деокупованих територіях».

Таланти та майстерність «мешканців» розплідника гості могли побачити на власні очі.

Працівники кінологічного центру продемонстрували присутнім досягнення та навички своїх чотирилапих вихованців у різних ситуаціях, зокрема, під час пошуку наркотичних речовин, зброї, небезпечних речовин, а також при затриманні потенційного правопорушника.

Нагадаємо, розплідник для розведення службових собак на базі кінологічного центру поліції Хмельницької області звели впродовж серпня-жовтня.

У ньому облаштували майданчики для вигулу та дресирування щенят, ветеринарно-карантинний пункт, 10 комфортних родильних вольєрів з обігрівом тощо.

Читайте також:

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Людмила Малаха

    Дуже "вчасно"!!!
  • Max Forosov

    Цікавий репортаж
  • Генадій Луцюк

    Цікаво, це вони вже роспліднюються службовими? Чи стають таковими потім?

    Галина Шаповалова reply Генадій Луцюк

    Генадій Луцюк Я ж і кажу:їм треба служити. Гуляти з ними, тренувати, гратися, давати різні смачняшки. А потім собака буде служити тобі. Я бачу, що це бельгійки, вони служать на кордоні.

    Yuliia Handziiy reply Галина Шаповалова

    Це бельгійський малінуа, один з видів бельгійців. Щоб собака служила треба також мати курс ЗКС, або типу того. Тому що тоді ти можеш бути впевнений що собака може захистити

    Max Forosov reply Генадій Луцюк

    Службові якості переходять по крові від батьків але все одно потрібно вчити
  • Генадій Луцюк

    Це така нова порода - службова?

    Yuliia Handziiy reply Генадій Луцюк

    Ні. Це просто бельгійські малінуа, яких будуть дресерувати щоб вони служили

    Галина Шаповалова reply Генадій Луцюк

    Генадій Луцюк так, їм же служать. З ними гуляють, гладять, дають різні смачняшки.

keyboard_arrow_up