«Мрію, що колись поверну своїх собак», - кінологиня з Маріуполя почала нове життя в Хмельницькому

«Мрію, що колись поверну своїх собак», - кінологиня з Маріуполя почала нове життя в Хмельницькому
Світлини зі сторінки МВС України
  • Поліцейська з дипломом магістра психології за 8 років двічі втрачала роботу та житло, але не віру у свої сили та перемогу України.

Уже кілька місяців у Хмельницькому кінологічному центрі працює  Юлія Текучева з Маруіполя.

Сюди вона потрапила, тікаючи вдруге від війни на Донеччині. Спочатку – із рідної Макіївці, яку в 2014-му окупували російські найманці. Тоді її будинок потрапив під обстріл і згорів. А відтак – з Маріуполя, в якому придбала нове житло, знайшла цікаву роботу в кінологічному центрі.

Відео дня

«Десь з 26 лютого Маріуполь вже було взято у кільце. У місті постійно вибухали снаряди, російські війська його щодня обстрілювали. Наш підрозділ перебував на місці, ми виїжджали на документування злочинів. Також надавали населенню гуманітарну допомогу, привозили людям питну воду та продукти, допомагали з евакуацію», - згадує молодший інспектор.

У Маріупольському кінологічному центрі дівчина, оповідають у МВС України, спершу працювала діловодом. Проте торік у жовтні вирішила вдягнути погони – за прикладом рідної сестри, яка теж служить у поліції.

За капралом поліції закріпили двох службових собак – Майкла, який «спеціалізувався» на пошуку наркотиків та їх аналогів, та Блонді – для пошуку зброї та набоїв. Побачити й повернути своїх першими чотирилапими помічниками – є мрією кінологині.

Тепер вона починає нове життя у Хмельницькому. Займається улюбленою справою, але все одно мріє про повернення в український Маріуполь.

«Зараз я заступаю на добові чергування, виїжджаю на виклики та місця подій. У центрі допомагаю з тренуванням службових собак, тобто займаюсь тим, що й вдома. Але все одно мрію, що колись поверну своїх собак», - наголошує поліцейська. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Butter Fly

    А з домашніми улюбленцями Юля не працює? Маємо 5місячне цуцення, якраз шукаємо кінолога щоб допоміг гарно виховати собачку.

keyboard_arrow_up