У Хмельницькому відзначили річницю створення Нацгвардії: пройшлися маршем та показали військову техніку

У Хмельницькому відзначили річницю створення Нацгвардії: пройшлися маршем та показали військову техніку
  • П’ять років тому в Україні з’явилася Національна гвардія.

  • Сьогодні річницю її створення відзначали у Хмельницькому.

  • Нацгвардійці показали військову техніку та пройшлися маршем по Майдану Незалежності.

На Майдані Незалежності сьогодні, 25 березня, відзначили п’яту річницю створення Національної гвардії України. На площі перед Хмельницькою ОДА зібралися військовослужбовці частини 3053, дислокованої у Хмельницькому, оркестр поліції та учні Вищого професійного училища №11.

Хмельницькі нацгвардійці вишикувалися у стрій поряд із військовою технікою — вантажівкою «КрАЗ» та легковиком «Renault Duster». Двоє військовослужбовців презентували матеріали про службу в Національній гвардії.

Біля пам’ятника «Віра. Надія. Любов» виступав поліцейський оркестр. До цього ж пам’ятника від місця шикування вирушив і стрій нацгвардійців. Заступник начальника частини з роботи з особовим складом Сергій Іщенко виступив з вітальним словом. Після цього хвилиною мовчання вшанували загиблих у війні на Сході. Наостанок оркестр виконав Гімн України. Завершили захід урочистим маршем — стрій нацгвардійців обійшов площу з прапором України. Тривало все близько 30 хвилин.

Відео дня

День Національної гвардії України відзначають щороку 26 березня. Військове формування створили у березні 2014 року, прийнявши відповідний закон. У ньому зазначено, що Національна гвардія є військовим формуванням з правоохоронними функціями. Її основне призначення —  захист та охорона життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорона громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

Крім цього, з правоохоронними органами Національна гвардія бере участь у забезпеченні державної безпеки та захисті державного кордону, припиненні терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань, терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

Підрозділи Нацгвардії були сформовані на основі підрозділів Внутрішніх військ та патріотів з Майдану. Вони першими звільняли місцеві органи влади в східних областях України від проросійських бойовиків та прихильників «русской весны». Законодавство передбачає обмеження чисельності особового складу формування — 60 тисяч осіб. Для збільшення цієї кількості потрібно приймати відповідний закон. Зараз чисельність особового складу НГУ становить понад 40 тисяч осіб.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Vik Ronin

    Возможно, автор материала слишком молод и не знает, что

    Национальная гвардия Украины была создана Законом Украины «О Национальной гвардии Украины» от 4 ноября 1991 года № 1775-XII. Это воинское формирование с первых дней независимости Украины являлось самым боеспособным и мотивированным во всей структуре МВД и ВС. Подчинение командования происходило напрямую Президенту страны. НГУ выполняла функции как полицейские, так и армейские - в зависимости от поставленных задач. НГУ набиралась из наиболее физически и морально подготовленных срочников и была одним из элитных родов войск. Подчинение формирования на прямую Президенту Украины (минуя ГШ и Верховную Раду) делало данное формирование опасным для "кремлевских консерв" и симпатиков РФ. По этому, начиная с 1998 года были попытки дискредитации командиров полков и командующего НГУ... В 2000 году распущено Законом Украины «О расформировании Национальной гвардии Украины» от 11 января 2000 года № 1363-XIV. Забывать свою историю и историю становления своей армии - это к сожалению, характерно для Украины... Надеюсь, это напомнит молодежи и нынешним - НЕ ПОМНЯЩИМ о прошлых победах НГУ. Если не помните или не знаете - ищите очевидцев и участников тех событий. МЫ ЕЩЕ ЖИВЫ, НАМ ПО 45 - 47 ЛЕТ, И МЫ ПОМНИМ. Забудете сегодня о нас, завтра забудете о добровольцах, а после завтра будете удивляться русским военным на своих улицах. Сежант Гвардии в/ч 4102 НГУ (призыва 1991 года. г. Киев) Виктор Г.
  • Микола

    Злочини нинішньої влади перед людством без строку давності:
    1) Убивства громадян України: дітей, стариків, воїнів.
    2) Збройний державний переворот і захоплення влади;
    3) Громадянська війна, розвал країни, зубожіння народу;
    4) Грабіж, корупція, брехня;
    НЕ ВИМАЖТЕ СЕБЕ ЇХ БРУДОМ. НЕ НАДАВАЙТЕ ЗЛОЧИНЦЯМ НІЯКОЇ, НАВІТЬ МОВЧАЗНОЇ ПІДТРИМКИ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up