У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше

У Хмельницькому ягдтер’єр загриз йорка та покусав дитину. Мешканці кажуть – це не вперше
Фото надала Анна Власовчук
  • Сусідський ягдтер'єр напав на йорка, коли його вигулювала 8-річна дівчинка.

  • Йорк Лакі помер, а дитина залишилася з укусом.

  • Розповідаємо про ситуацію детальніше.

До редакції vsim.ua звернулася хмельничанка Анна Власовчук. Вона розповіла, що восени 2023 року сусідський собака покусав її доньку та загриз їхнього домашнього улюбленця – йоркширського тер’єра. За словами жінки, такий випадок не поодинокий в їхньому житловому масиві, що в районі Катіона. А страждають всі через одного й того самого собаку. Розповідаємо про все це детальніше.

Ягдтер’єр вчепився йорку в горлянку

Це сталося 13 вересня 2023-го, у житловому масиві в районі Катіона. Близько 17 години на вулиці Миколи Садовського із йоркширським тер’єром гуляла 8-річна дівчинка. Лакі був на повідку, – розповідає Анна. Тоді вибіг сусідський пес породи ягдтер’єр. Він, каже хмельничанка, накинувся на йорка й вчепився йому в горлянку. 8-річна донька Анни хотіла підняти Лакі, як тоді сусідський собака вкусив її за ліву руку. Дівчинку врятувало те, що повз проїжджала автівка. З неї вибігли чоловіки й надали дитині допомогу. Йорка доставити у ветклініку не встигли. Він помер.

Відео дня

Того вечора Анна викликала «швидку» та поліцію. Каже – від власників собаки, який покусав дитину й загриз собаку, ані пояснень, ані вибачень не почула. Мовляв, намагалася достукатися до них, та натомість почула: «Мені байдуже, що у вас там сталось, розбирайтесь самі!»  

- Мої слова про те, що їхній пес загриз на смерть нашого і покусав мою доньку, просто проігнорували, – додає Анна.

Нещодавно випадок повторився

У поліції, каже хмельничанка, звернення зафіксували. До відповідальності власника ягдтер’єра, говорить вона, так і не притягнули. Не реагує він, додає жінка, і на прохання інших сусідів, приборкати свого вихованця. Ті вже не раз просили вжити заходи, адже пес агресивно кидається на всіх, хто трапляється йому на шляху. Реагувань немає, – каже вона. А нещодавно випадок, який стався з донькою Анни та Лакі, знову повторився.

Німецький ягдтер'єр (фото): опис та характеристика породи, характер  мисливського тер'єру, ціна собаки
Ягдтер'єр - фото ілюстративне

Що каже власник ягдтер’єра

Журналістка vsim.ua звернулася за коментарем щодо вище описаних подій до власника ягдтер’єра, який, за словами сусідів, неодноразово нападав на дітей та інших тварин. Чоловіка звуть Руслан. Від коментарів він відмовився. Далі подаємо розмову:

Журналіст: До редакції ВСІМ звернулися місцеві мешканці, які повідомили, що ваш пес неодноразово кидався на дітей та інших собак. Як ви можете це прокоментувати?

Власник собаки: Я не буду нічого коментувати

Журналіст: А було взагалі місце таким подіям, зокрема у вересні 2023-го року? Мешканці розповіли, що на йорка напав собака.

Власник собаки: Ну раз розповіли, значить ви знаєте.

Журналіст: То це дійсно ваш собака був?

Власник собаки: Я не буду нічого коментувати.

У ГУНП  в Хмельницькій області журналістці vsim.ua обіцяли надати інформацію щодо даних подій згодом. Щойно це станеться – цей матеріал буде оновлено.

Нагадаємо: у березні 2020 року на Володимирській пітбуль без намордника загриз чихуахуа. Тоді на власника склали адмінпротокол за вигул тварини без намордника. Більше про цю історію можете дізнатися за посиланням.

Читайте також: Новий притулок для тварин у Хмельницькому: що зараз з будівництвом

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Людмила Васильківська

    Вигул має бути лише на повідку, це стосується обох собак, і гуляти з собаками можуть діти лише від 14 років, або з 16 якщо собака входить до списку потенційно небезпечних собак. Ви ніколи не знаєте, що може трапитись під час прогулянки, тому ніколи не відпускайте дітей самих з собакою, і ніколи не дозволяйте собаці бути без нагляду і без повідка за межами двору. Прості правила, якби їх дотримувались не було б конфліктів, і ніхто б не постраждав.
  • Марина Годущан

    Теж маю ягтер'єра,знаючи,що вона може зробити.
    Ми вигулюємо ,лише на повідку!
    Завжди!
  • Віталій Українець

    Йорк вільно гуляв.Ягд був на поводку.Йорк наблизився.
  • Vladimir

    намордник і поводок дебіли одівайте.А ще придурки гівно с під своїх собак збирайте.

    Анна reply Vladimir

    В нам теж була подібна ситуація, але без жертв. На моє зауваження,  чому здорова собака без намордника, мені відповіли:" Висить збоку". Таким горе власникам треба ввести штрафи

keyboard_arrow_up