Новий притулок для тварин у Хмельницькому: що зараз з будівництвом

Новий притулок для тварин у Хмельницькому: що зараз з будівництвом
  • Його почали будувати ще в 2021 році.  
  • Тоді на будівельні роботи передбачили два мільйони гривень.
  • Дізнавались яка ситуація зараз?

Тема безпритульних чотирилапих завжди викликає жваві дискусії та обговорення серед хмельничан. Три роки тому в місті мав з’явитись притулок для тварин. Тоді, у 2021-му, його навіть почали будувати на вулиці Заводській. Роботи тривали на ділянці поруч з кінологічним центром Національної поліції. 

Як розповідав колись мер Олександр Симчишин, в притулку планували утримувати понад 450 чотирилапих. В приміщенні хотіли облаштувати ветеринарну, медичний і стерилізаційний блоки. 
Тоді на виконання будівельний робіт передбачили два мільйони гривень. 

Із початку будівництва минуло три роки. Завершити роботи не вдалось через повномасштабну війну. На якому етапі все зараз?

Відео дня

Як розповів журналістці vsim.ua міський голова Олександр Симчишин, ступінь готовності об’єкта наразі близько 60%. Будівництво не ведеться й кошти на притулок виділяти поки не планують. 

– Наразі будівництво заморожене у зв’язку з необхідністю спрямувати більшу частину фінансового ресурсу на Сили оборони. Цього року кошти на притулок не виділялись і навряд чи будуть виділятись…Частина комунікацій, адмінбудівля, огорожа, основа під вольєр зроблене. Для завершення потрібно орієнтовно 7-8 місяців. Тому після перемоги зробимо все швидко, а поки пауза, - каже Олександр Симчишин. 

Нагадаємо також, наразі у Хмельницькому діє притулок для тимчасового утримання тварин. Розташований він у мікрорайоні Дубове. Собак поміщають туди після стерилізації. А після закінчення терміну відвозять туди, звідки забрали або ж шукають господарів.

Додамо, що раніше директор центру поводження з тваринами Олександр Ченаш висловлював думку, що будівництво нового притулку не вирішить питання чисельності безпритульних тварин на вулицях Хмельницького. 

–  Маємо розуміти, що це не вирішить проблему чисельності чотирилапих. Притулок наповниться. Буде 400-500 тварин. І що далі? Їх будуть привозити ще і перекидати через паркан. Цих тварин потрібно вигулювати, хто це буде робити? Вони не можуть сидіти в клітках все життя, - каже керівник центру. 

Друзі, а як думаєте ви, чи потрібен в місті притулок для утримання тварин? Діліться своїми думками у коментарях!

Будівництво притулку на Заводській, 2021 рік

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Poppy seed

    Та оголосіть збір, залучіть приватних осіб, можливо хтось захоче проспонсорувати. Як плитку перекладати то є гроші, а тут немає.

    Ю reply Poppy seed

    Це приватна власність.
  • Klava

    Купи їжу їм. Вони друзі. Меньше сжереш. Це звернення до Сімсишина
  • Николай Кулина

    А чим не притулок в Дубово?Рвніше там було підсобне господарство від ХВАКУ,територія велика і приміщення побудовані ,хватало місця.А що там зараз в тих будівлях,хто там господарює?
  • Marina Amika

    Притулок потрібен, але їм не вирішиш проблему безпритульних тварин. Потрібно брати приклад у цьому з країни, де взагалі немає безпритульних тварин - це Нідерланди. Там на державному рівні взялися за проблему і їм вдалося. Тому і інші можуть так зробити - було б бажання.

keyboard_arrow_up