У Хмельницькому за допомогою дрона «полюватимуть» на паліїв сухої трави

У Хмельницькому за допомогою дрона «полюватимуть» на паліїв сухої трави
Фото - Хмельницька міська рада
  • Хмельничан, які спалюють суху рослинність, будуть виявляти за допомогою дронів.
  • Дізнавайтесь, яке покарання загрожує порушникам.

За допомогою дрона у Хмельницькому виявлятимуть порушників і будуть фіксувати факт спалення сухої рослинності. Прилад купили в червні цього року за кошти з міського бюджету. Як це працюватиме показали сьогодні, 9 вересня, під час рейду «Муніципальної дружини» і ДСНСників у Книжківцях. Там виявили два порушення, зафіксували їх, а далі обіцяють скласти постанову і притягнути винного до адміністративної відповідальності. Подібні рейди планують зробити постійними і проводити у різних мікрорайонах міста і селах Хмельницької громади. Про це повідомляють у пресслужбі міськради. 

Як йдеться у повідомленні, рейди будуть спільними із «Муніципальною дружиною», управлінням з питань екології та контролю за благоустроєм, представниками патрульної поліції, Державної служби надзвичайних ситуацій. 

Яке покарання чекає на порушників:

Відео дня

Стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає штраф - від 340 до 1360 гривень і на посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 гривень до 1700 гривень відповідно.

З минулого року в Україні зросли штрафи за підпали, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на сільськогосподарських землях вогнем. За порушення палію сухого листя може загрожувати від 3 тисяч 60 гривень до 6 тисяч 120 гривень штрафу. Для посадових осіб розмір штрафів ще вищий — від 15 тисяч 300 гривень до 21 тисячі 420 гривень.

Якщо такі дії були вчинені у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, громадянина можуть оштрафувати на суму від 6 тисяч 120 гривень до 12 тисяч 240 гривень. Для посадових осіб штрафи за таке правопорушення нині становлять від 21 тисячі 420 гривень до 30 тисяч 600 гривень.

Що тоді робити із "зеленими відходами":

Хмельничанам радять компостувати та мати з цього добрива. Окрім компостування, гілля та «зелені відходи» також можна привезти самостійно у будь-який день у Центр управління відходами, який працює з 8.00 до 19.00 за адресою: проспект Миру, 7 (поблизу міського полігону ТПВ). Такі відходи у населення приймають безкоштовно. Також у перший тиждень місяця відбувається вивезення гілля від приватних домоволодінь.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • Ольга Сергіївна

    Давно пора!!!
  • ARP Strogg

    а машини ..???  Ми ходимо по тротуарах , їздять вантажівки і димлять , димлять тучою дима шо не дихнути ,  легковушки деякі так само куряться .. на це чого уваги не звертаємо , не штрафуємо за шкоду екології ?????????

    Ото неучі в погонах , керівництво тупе неграмотне , перше -зверніть увагу на вихлопи машин , а тоді вже і паліїв трави ловіть .. на городи не треба до нас лізти .. і раніше траву палили все і нічого не було , було все добре ..
  • Dmytro Skibchyk

    О це то фарт))) Пробуйте за допомогою дрона маскування вполювати незаконих кільки наливайок, а то волонтерам це виходить, а копам щось ніяк)
  • Олег

    Коли ця совкова показуха закінчиться?А ну скажіть ,будь ласка,скільки за політ зловили паліїв?😄

keyboard_arrow_up