У Хмельницькому запалили свічки у пам’ять про вбитих євреїв

У Хмельницькому запалили свічки у пам’ять про вбитих євреїв
Сьогодні, 27 січня, містяни вшанували пам’ять жертв Голокосту. Цього дня 1945 року радянська армія звільнила в'язнів табору смерті в Освенцимі.

Десятий рік поспіль єврейська громада міста збирається біля Меморіалу жертвам Голокосту, аби згадати закатованих в’язнів Проскурівського табору для євреїв. На місці пам’ятного знаку поховано 8200 загиблих.

- Важливо, щоб люди пам’ятали, що Голокост – це знищення єврейського народу, в Проскурові застрілили 16 тисяч людей, - голова Хмельницької обласної єврейської громади Ігор Ратушний.

За його словами, в місті є 5 місць масового поховання жертв Голокосту.

Відео дня

Присутні запалили свічки, помолилися і традиційно поклали каміння до Меморіалу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    А где находится єтот мемориал? Чего-то не могу определить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:32 Покинуті штольні на Хмельниччині стали туристичним об'єктом (ФОТО) photo_camera 13:45 Як змінилася ціна приготування паски за чотири роки 12:30 Мешканка Хмельниччини вирощує 3000 видів рослин на двох гектарах play_circle_filled photo_camera 11:05 7 фактів про куряче яйце, які ви могли не знати Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 10:25 На кладовищі в Раковому збудують колумбарій 09:45 Що ви знаєте про Великдень? (ТЕСТ) 08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up