У Хмельницькому запрацювали паркомати на залізничному та автовокзалі

У Хмельницькому запрацювали паркомати на залізничному та автовокзалі
Власники авто ще не звикли до нової форми оплати за парковку через термінал. З часом з стоянки за три гривні зроблять «лялю», запевняють працівники парковки. Вже за декілька місяців прилеглу територію повністю обладнають – нові сміттєві ящички, відеоспостереження та налагоджена робота з водіями.

 Біля автовокзалу №1 два чоловіка у яскравих жилетах слідкують за водіями та автівками, аби всі розрахувалися за місце.

Кожна парковка має свою вартість за користування. Все залежить від місця її розташування. Для цього на території розміщений інформаційний стенд.

Відео дня
>

- Ми кожному мусимо роз’яснити правила користування цими паркоматами, адже у нас люди ще не обізнані – каже паркувальник Акім Кадерлі. – Дуже важливо перший місяць роз’яснювати людям організаційні моменти.


Кожен водій, який припаркував авто на платній паркові мусить сплатити 3 гривні за годину простою. Паркомат решти не видає й не приймає монет.
- Це набагато зручніше, ніж було, - каже паркувальник. – Раніше гроші брала людина, а зараз все прозоро та чесно – ти гроші, а тобі чек.

Розрахунковий талон ділиться на дві частини, з яких верхню водій відриває і залишає у кишені, а іншу залишає на капоті авто.


Паркувальники на стоянці біля автовокзалу працюють до 15:00, у вечірній та нічний час все залежить від чесності водія, адже за ним ніхто не слідкує. А поки по території не встановили відеоспостереження та нові сміттєві ящичків, працюючі будуть слідкувати за чистотою та безпекою усіх автомобілів.

 

- Є такі, що не хочуть платити та відразу їдуть геть, а є, що й на декілька годин залишаються, - каже Акім Кадерлі – Я допомагаю виїхати водіям, якщо їм важко здати назад та консультую кожного новенького.

Інваліди та учасники бойових дій паркуються безкоштовно, також не оплачується 15-хвилинна стоянка. За цей час водії можуть спокійно випити кави біля свого транспортного засобу, збігати в магазин чи на авторинок.

На привокзальній площі відеоспостереження ведеться по всі території, у будці знаходиться людина, яка слідкує за автівками.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    А звідки інформація що 15 хвилинна зупинка не оплачується?
  • Anonymous

    А от куда взялся тариф в 3 гр? Какой мудак придумал такую неудобную сумму? Почему не 2гр? Ведь если нет 3-х, а есть 5, их где то надо разменять.Кто будет менять? А если горожане в день посещают несколько парко-мест? Это получается грабеж Хмельнитчан. А кто и как будет ложить в карман? Давайте сначала сделайте парковки, какими они должны быть, с удобными тарифами, с удобными для оплаты автоматами. А то дай 3 гр.За что, кому???

    Anonymous reply Anonymous

    БухГалТера при власти.Проблемы (Хм.Индейцев их не....)сами голосовали за БЮТ,так что паркуйся кто как может!

    Anonymous reply Anonymous

    А если нет 2-х, а есть 5 - менять не надо? :) Кто и как будет ложить в карман написано тут : http://www.khmelnytsky.com/index.php?option=com_content&view=article&id=13484%3A81-q-q&catid=421%3A--6---31102012&Itemid=251

    Anonymous reply Anonymous

    Про уповноваження фізичних осіб-підприємців Бабія Олександра Анатолійовича та Матвійчук Євгенії Савівни організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування в м.Хмельницькому...

    Anonymous reply Anonymous

    PAL-ты не переживай,снег сойдет будет не 5,а 10. Ты думаеш деньги пойдут в казну или бедным? Я вызвал на вокзал такси,так минут 10 искал. Возле почтампа стоят даишники,а там знак пешеходный переход..........ВСЕ НА БЛАГО ЖИТЕЛЕЙ!!!!!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Многоуважаемый Хмельнитчанен, в твоем городе, на твоей земле, какой то Пупкин , поставит паркоматы по всему городу, установит свои тарифы, и будет, на каждом шагу драть с тебя деньги. И эти деньги не будут идти в бюджет, а на какое то липовое предприятие, т.е. в карман. Ведь надо знать, кто устанавливает эти паркоматы. А кто их будет обслуживать, я догадываюсь.

    Anonymous reply Anonymous

    не Пупкин а Вся Габай:) личность очень известная в узком круг Хмельницкого:)

    Anonymous reply Anonymous

    е здача

    Anonymous reply Anonymous

    здачі не видає ніякий. ці кодуктури самі міняють гроші.
  • Anonymous

    На проспекті ще куди не йшло, на жд - заПор

    Anonymous reply Anonymous

    И на ж.д все будет нормально. Не спешите осуждать.
  • Anonymous

    Жах які жадні таке творити , на зал. вокзалі твориця дурдом, не пройти не проїхати, йдіть на... з своїми паркоматами дебіли.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up