У Кам’янці попрощалися з бійцем Максимом Квапишем

У Кам’янці попрощалися з бійцем Максимом Квапишем
Тут і далі фото зі сторінки Кам'янець-Подільської міської ради в Телеграм
  • Громадське прощання та поховання відбулося вчора, 1 червня. 

Кам’янець-Подільський провів в останню дорогу Героя Максима Квапиша. Боєць воював на Запорізькому напрямку. Був командиром київського осередку ГО «Авангард культурна спілка»

26 травня загін українських воїнів, у складі якого була група «авангардистів», штурмував ворожі позиції. Максим Квапиш тоді перебував у головному дозорі. Під час вогневого контакту Герой зазнав смертельних поранень, але встиг вбити окупанта. В результаті бою ворожі позиції були взяті, а росіян на місці бою - знищено.

Відео дня

Звістку про загибель воїна наступного дня кам’янчанам повідомив міський голова.

«Сьогодні надвечір стало відомо про загибель в російсько-українській війні Героя з нашого міста. Максим Квапиш. Молодий хлопчина з активною громадянською позицією, волонтер. Але в першу чергу — він захисник своєї Батьківщини. Неможливо підібрати слів співчуття рідним, адже в бою загинув молодий українець, якому б ще жити, розвивати державу, ростити дітей», — написав у Фейсбуці Михайло Посітко.

Героя провели в останню дорогу вчора, 1 червня, в рідному Кам’янці-Подільському, повідомляють у міській раді. Серед присутніх - рідня, друзі, бойові побратими та небайдужі кам’янчани. Поховали бійця на Алеї Слави. 

“Ще один Герой, який до останнього подиху боровся за вільну, незалежну Україну. На Алеї Слави знайшов свій останній прихисток вірний син свого народу. На жаль…

Прикро усвідомлювати, але від нас йдуть кращі, їх від нас забирає клята російська, жорстока війна проти України. Не маємо права забути! Наш обов’язок на покоління - пам’ятати усіх, хто віддав життя за нас із вами. Щирі співчуття рідним та близьким Максима… Вічна слава і пам’ять Герою!” - зазначають на сторінці Кам’янець-Подільської міської ради в Телеграм. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Вічна пам'ять Царство Небесне 😢😢
  • Справа Громад Голосіїв-Печерськ-Оболонь

    Вічна пам'ять ....
  • Оксана Перегінець

    Вічна пам"ять герою.
  • Оксана Чорна

    Вічна пам'ятьГерою

keyboard_arrow_up