У міському зоокутку поповнення: народились ведмежа Балу та пара козенят

У міському зоокутку поповнення: народились ведмежа Балу та пара козенят
  • Цієї весни у зоокутку парку імені Чекмана приплід.
  • У ведмедів народилось мале ведмежа. Коза привела двох козенят.
  • Поповнився куточок малими в’єтнамськими та однією морською свинкою.

Навесні у міському зоокутку з’явились нові тварини. Та цього разу їх не купували. Ведмеді, кози та свині привели на світ своє потомство. Нові звірята грайливі та непосидючі.

Про те, що у ведмедів Тимофія та Аліси буде поповнення доглядач Ігор Жишко дізнався взимку. Чоловік каже, що помітив дивну поведінку ведмедиці.

Відео дня

- Вона рано проснулась. Це не схоже на ведмедицю в її віці, - пояснює доглядач. – То я почав за нею спостерігати. А 28 січня почув тихенький писк. Ще два дні Аліса ховала від мене своє маля – відверталася спиною. А тоді показала ведмежа.

Ігор Жишко розповідає, що звіря спочатку мало сантиметрів 20 завдовжки. Було лисе та сліпе. До 13 березня він тримав його разом з ведмедицею. А після того забрав, аби не задушили старі ведмеді. Каже, Аліса нічого й не помітила, бо ще була напівсонна. Малого годували із соски кожні три години.

- Так цікаво було спостерігати, - зізнається доглядач. – Він ще й ходити толком не вмів, а вже пазурі заганяв і зубки в ту соску. Три соски порвав, поки звик їсти. А бувало, що схопить мене за палець пазурами і тягне до себе.

Ведмежа назвали Балу. Тепер він їсть більше, кусає сильніше, та виходить побігати на вулицю. Щоправда, випускають його лише під суворим наглядом. Звіря підросло. Тепер його висота на чотирьох становить близько півметра. Доглядач каже, що Балу буде справжнім хижаком.

- Він має характер, - пояснює Ігор Жишко. – Коли щось малому не подобається – починає кусатись і дряпатись. Спинити його тоді важко. Єдиний вихід – зловити за шкіру на холці.

Балу поки сидить в одній із кімнат тваринника. Вдень його випускають побігати на вулицю. Кажуть, згодом для нього облаштують вольєр, в якому жила Марго. Малий хижак вже отримав свої перші щеплення. Годують його тепер 3-4 рази на день. За один раз ведмежа випиває 2 літри молочної каші. Балу непосидючий та допитливий хижак – всюди пхає свій ніс. А от фотографуватись з ведмежам чи гладити його доглядач не радить – може покусати та подряпати.

Близько двох тижнів тому поповнення з’явилось і в кіз. Тепер відвідувачів зоокутка радує двоє малих білих козенят. Це пара. Імена їм ще не придумали. В майбутньому ними планують замінити стару пару кіз. Поки ж малюки бігають без прив’язу. А відвідувачі, особливо малі діти, фотографуються зі звірятами та гладять їх.

Козенята ночують в одній клітці з козою. Вдень до їхніх послуг вся територія зоокутку. Та далеко від матері вони не відходять. Ігор Жишко каже, що вони ще ссуть козу. Але вже починають скубати зелень.

Приплід з’явився і в сімейства свинок. Спочатку доглядач помітив три маленькі морські свинки. Але, каже, двох малих старші просто затоптали. А одне таки вижило. І вже підросло. Руденька морська свинка трохи полохлива. А нещодавно малята з’явились у в’єтнамських свиней. Проте, вони ще надто малі. Їх тримають у клітці.

Про наступне потомство у зоокутку не загадують. За словами доглядача, шлюбний період ще триває у ведмедів. Тож наступної зими в зоокутку знову може з’явитися ведмежа.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ivanna Kudina

    Як же можна такому радіти??? Щороку виснажують ведмедицю родами, що протиприродно, не даючи їй вигодувати здорових дітей. Скільки вона же народила? У 2012 році писали про 17. До 2,5 років ведмежата мамину цицьку смокчуть і вчаться жити. Жодна мама не вбила свого малюка. Не розказуйте тут дурниці! І жодне молоко не може прирівнятися до материнського ведмежого. Яка подальша доля цих  ведмежат? Цирки, придорожні генделики, притравки?! Як в таких умовах взагалі можна тримати таку еволюційно розвинену тварину?!
  • Ірина Волошина

    хоч якась приємна новина із зоокутка. хоч би новий ведмедик не став таким вбивцею, як його тато
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up