У міськраді затвердили дизайн-код Кам’янецької. Як зміниться вулиця

У міськраді затвердили дизайн-код Кам’янецької. Як зміниться вулиця
Фото з сайту ХМР
  • Дизайн-код - це комплексний підхід до створення естетичного зовнішнього вигляду міста та забезпечення зручності користування інфраструктурою.
  • Що саме змінять на Кам’янецькій?

Під час останнього засідання виконкому Хмельницької міської ради затвердили дизайн-код Кам’янецької. А саме - впорядкування розміщення вивісок, опорядження фасадів і покращення естетики вулиці. 

Так, на зміну громіздким вивіскам відтепер запропоновано лаконічні об’ємні літери. Біля входу в будівлю, де розміщується декілька установ, на прозорих табличках буде вказано їхній повний перелік. Для оздоблення фасадів створено перелік якісних сучасних матеріалів, а також чітко визначену кольорову гаму.

Крім того, забороняється «клаптикове утеплення». А саме - коли утеплені тільки окремі квартири, а не весь фасад будинків. Про все це повідомляють в Хмельницькій міській раді.

Відео дня

Нагадаємо: дизайн-код - це комплексний підхід до створення естетичного зовнішнього вигляду міста, що одночасно спрямований на забезпечення зручності та доступності користування інфраструктурою.  Його завданням є впорядкування вуличного середовища Хмельницького, забезпечення загальних правил для оформлення міських просторів і будівель. 

Дизайн-код затвердили ще у 2021 році. Тоді виділили ряд проблем, які хочуть змінити. Найголовніша стосувалась хаотичних  вивісок, які наче “заплямовують” історичні будівлі і закривають декоративні елементи фасадів.  Зокрема мова йшла про Проскурівську. Як змінився вигляд вулиці, ми вам розповідали раніше.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Тетяна Чернова

    А як тротуари? Клаптиками залишаться чи плиткою викладуть?

    Тетяна Чернова reply Тетяна Чернова

    Andrii Schmidt 😗

    Андрей Кузнецов reply Тетяна Чернова

    Тетяна Чернова ну плитка звичайно😊👋
  • Анонім

    Маразм

keyboard_arrow_up