У пам'ять вчителя з Хмельниччини, який загинув на майдані, у Карпатах відкрили меморіальну дошку

У пам'ять вчителя з Хмельниччини, який загинув на майдані, у Карпатах відкрили меморіальну дошку
Пам'ять про шепетівчанина з Небесної сотні у Карпатах
Пам'ять Миколи Дзявульського з Шепетівки, який віддав життя за Україну, вшанували його земляки. Меморіальну дошку встановили у Карпатах - у горах, куди загиблий водив своїх учнів.

Ініціаторами вшанування пам'яті Миколи Дзявульського виступили активісти ВО "Свобода", ГО "Хмельниччина. Самооборона і Контроль", Козацького товариства ім. Семена Палія.

Подоляни вирушили до Карпат, де піднялися на вершину висотою 1748 м у гірському масиві Ґорґани в Рожнятівському районі Івано-Франківської области. Вгорі на насипному кургані активісти встановили меморіальну таблицю із написом "Микола Степанович Дзявульський загинув у місті Києві за наше майбутнє".

Відео дня

Поруч дошка "Герої не вмирають! Героям слава! Небесна сотня."

- Микола Дзявульський брав активну участь у громадсько-політичному житті міста: був депутатом міської ради 1994–1998 років, очолював громадську організацію "Шепетівська спілка підприємців", Шепетівську міську організацію УРП "Собор", був керівником Шепетівської міської громадської організації "Товариство політичних в'язнів, репресованих і членів їхніх сімей", довгий час працював на викладацькій роботі вчителем географії шепетівської школи-ліцею, останній час був помічником народного депутата від ВО "Свобода" Ігоря Сабія, - повідомляє прес-служба обласної "Свободи". - Усі зусилля Миколи Дзявульського були спрямовані на патріотичне виховання молоді. Він переконував, що в цей нелегкий час неможливо стояти осторонь, необхідно бути свідомим українцем.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up